Invasie kikkers en padden komt vroeg op gang

Foto: Staatsbosbeheer Kuinderbos

Jaarlijks plaatst Staatsbosbeheer in het Kuinderbos een zogenaamd paddenraster. Dagelijks worden door een aantal Staatsbosbeheer vrijwilligers, samen met leden van het  IVN Noordoostpolder en de boswachter de schouders onder dit voor Noordoostpolder unieke project gezet en worden duizenden padden, kikkers en salamanders veilig over de weg gezet.

De zachte vochtige winter komt weldra ten einde, het voorjaar lonkt. Nu de temperaturen stijgen en de dagen lengen zullen de eerste padden en kikkers weldra op reis gaan naar de voortplantingsgebieden. Komende week zal het scherm worden opgebouwd door boswachters, boswachters in opleiding van Helicon opleidingen, de jonge mannen van onze zorggroep van ‘s-Heerenloo en met medewerking van het groepsproject van reclassering Nederland.

Basisscholen helpen de boswachter

Vanaf 2 maart zal dagelijks een basisschool uit Flevoland, Friesland of Overijssel Staatsbosbeheer helpen bij deze overzetactie. De scholen hebben een lesbrief ontvangen als voorbereiding op dit bezoek aan het Kuinderbos. Op de hoek van de Schoterweg met de Hopweg zal weer een groot score bord worden geplaatst zodat passanten dagelijks de resultaten kunnen zien.

Zelf helpen

Op zaterdag 14 maart 2020 om 8.00 uur start de boswachter met een korte diapresentatie over padden, kikkers en salamanders waarna het raster gecontroleerd gaat worden. De excursie zal circa 10.00 uur afgelopen zijn. Maximaal 25 deelnemerskunnen meedoen, honden kunnen aangelijnd meelopen. Opgave via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen