Nico Dijkshoorn speciale gast tijdens Poëzielunch

Nico Dijkshoorn
Foto: Annaleen Louwes

Eens in de vijf jaar, tijdens de Week van de Poëzie, wordt er in de Noordoostpolder een gedichtenwedstrijd georganiseerd, met aandacht voor het jaarthema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De aftrap van deze wedstrijd vindt plaats tijdens een poëzielunch, waar ditmaal Nico Dijkshoorn te gast is.

Donderdag 30 januari om 12.00 uur is Nico Dijkshoorn te gast bij FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder. Dijkshoorn verzorgt deze dag de kick off van de gedichtenwedstrijd voor inwoners van de Noordoostpolder en draagt tijdens de lunch gedichten voor uit eigen werk. Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant en vooral bekend als huisdichter van “De Wereld Draait Door”, waar hij wekelijks live een gedicht schrijft over de woensdaguitzending.

De lunch wordt verzorgd door het Vrouwencentrum en wordt muzikaal omlijst door muzikanten van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Aanmelden voor de Poëzielunch is niet nodig, iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis, maar een kleine bijdrage voor de lunch wordt op prijs gesteld.

De gedichtenwedstrijd

De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door FlevoMeer Bibliotheek, ROC Friese Poort, The Read Shop Marsman, gemeente Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder en Comité 4 en 5 mei (bestaande uit gemeente Noordoostpolder, Raad van Kerken Emmeloord, Oranjevereniging Emmeloord en Veteranen Noordoostpolder).

Iedereen vanaf groep 6 wordt uitgenodigd om vóór 15 maart 2020 een gedicht in te sturen. Er zijn drie categorieën, nl. leerlingen uit groep 6, 7 en 8, inwoners van 12 t/m 17 jaar en 18 jaar en ouder. De gedichten kunnen worden gestuurd naar: [email protected]

Het reglement voor deelname aan de gedichtenwedstrijd is verkrijgbaar bij The Read Shop Marsman, FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en Cultuurbedrijf Noordoostpolder en is ook te downloaden van de websites van de deelnemende organisaties.

Het winnende gedicht

Een deskundige jury, bestaande uit Wiemer Haagsma, wethouder bij de gemeente Noordoostpolder, Nienke Feddes en Fokke Geert Hoekstra, stadsdichter van de gemeente Urk, beoordeelt alle inzendingen en kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens de herdenkingsbijeenkomst op 4 mei dragen de winnaars hun gedichten voor.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden