Open dag Aeres met kampioenschappen Skills Talents

Foto: Aeres Emmeloord

Aeres Emmeloord houdt donderdag 16 januari open dag voor toekomstige leerlingen en hun ouders/verzorgers. ’s Morgens worden tevens de provinciale kampioenschappen Skills Talents gehouden.

Aeres Emmeloord is een unieke school in de Noordoostpolder. De school biedt zowel vmbo en mbo onderwijs waarbij veel aandacht is voor food, omgeving, agro, buiten en groen.

Profielvak Groen in het vmbo

Aeres VMBO Emmeloord is een vmbo-school met een groen profiel. Leerlingen volgen dezelfde vakken als op ieder ander vmbo, zoals Nederlands en wiskunde. Het verschil is het profielvak Groen. In die vakken maken leerlingen kennis met de groene wereld om hun heen.

De eerste twee leerjaren volgt een leerlingen algemene vakken en het profielvak Groen. Vanaf leerjaar 3 kiezen de leerlingen ook beroepsgerichte keuzevakken. In de richting groen, food, dier, machinepark, teelt, tuinaanleg, tuin en landschap en natuurlijk groen. Al in klas 1 stapt de scholier in de wonderlijke wereld van het GoudGroene carrièrepad. En na het vmbo gaat dat verder in het mbo…

Mbo biedt 6 opleidingen

Het mbo leidt breder op dan menigeen denkt. In Emmeloord biedt Aeres 6 mbo opleidingen aan: Loonwerk en Techniek, Plant en Business, Paardenhouderij, Toegepaste Biologie, Melkveehouderij en Tuin, Landschap en Recreatie aan.

Leren in de praktijk

Binnen de opleidingen is veel aandacht voor praktijkleren. Studenten maken kennis met de beroepspraktijk en worden opgeleid tot professionals. Een goede aansluiting met het bedrijfsleven is hierbij van groot belang. Daarom heeft Aeres Emmeloord bij de vorig jaar gestarte opleiding Plant en Business het initiatief genomen om de praktijk te betrekken. Maar liefst 14 stakeholders van het Agrofoodcluster hebben invloed op de ontwikkeling van het lesprogramma. Bij de opleiding melkveehouderij krijgen leerlingen, dankzij de zogenoemde praktijkcarrousel, les van top-melkveehouders op hun bedrijven.

Provinciale kampioenschappen Skills Talents

Tijdens de open dag vinden op het Aeres Emmeloord de provinciale kampioenschappen van het Skills Talents plaats. Dit zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo, gericht op tuinaanleg en tuinontwerp. Skills Talents bestaat uit een voorronde, een provinciaal kampioenschap en de nationale finale.

Als het team van Aeres Emmeloord wint mogen ze door naar de nationale finale in Leeuwarden op 4 t/m 6 maart 2020. Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Vorig jaar waren de studenten van Aeres Emmeloord Nederlands kampioen!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen