Moties Tweede Kamer over zorg in Flevoland

Plenaire zaal Tweede Kamer
Plenaire zaal Tweede Kamer
Foto: Wikimedia Commons: Husky

Verschillende leden van de Tweede Kamer hebben woensdag 4 december moties ingediend over de toekomst van de zorg in Flevoland.

Zij voelen zich betrokken bij de urgentie van de vraagstukken in Flevoland en steunen de inzet als het gaat om ‘de juiste zorg op de juiste plek’ voor zoveel mogelijk Flevolanders.

Moties spoedpoli

Liliane Ploumen (PvdA), Joba van den Berg (CDA) vragen aandacht voor doorontwikkeling van het concept van een bevalkamer tot een toekomstbestendige geboortezorgcentrum en structurele maatregelen om problemen in de geboortezorg op te lossen. Daarnaast roepen zij de regering op voor het treffen van maatregelen voor adequate ambulancezorg binnen de landelijke normen en het realiseren van extra ambulance-inzet.

Voor de spoedeisende hulp verzoeken zij de regering om het initiatief van de spoedpolikliniek concreet vorm te geven om te verzekeren dat mensen goede zorg dichtbij huis krijgen. Ook vragen zij de regering om een agenda met interventies, doorlooptijd en financiering voor passende zorg in Flevoland, die in samenspraak met zorg- en regiopartijen tot stand is gekomen.

Extra ondersteuning nodig voor zorg in Flevoland

De verwachting is dat de moties volgende week in stemming komen. Dan is duidelijk op welke punten de Tweede Kamer minister Bruins oproept om actie te ondernemen.

Vorige week heeft de Tweede Kamer gedebatteerd over de toekomst van de zorg in Flevoland. Om het herstel en uitbouw van vernieuwende zorg te realiseren is extra ondersteuning nodig in deze regio. Minister Bruins van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is opgeroepen om hierin verantwoordelijkheid te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen