Toneelthriller ‘Een Heilige Avond’ krijgt een staartje

Foto: Anne van Zantwijk

De toneelthriller Een Heilige Avond staat op 29 november in Theater ’t Voorhuys op de planken. Na de voorstelling volgt een nagesprek met onder meer waarnemend burgemeester Jan Westmaas.

De voorstelling speelt op Kerstavond. Een vrouw, hoogleraar politieke filosofie, is uit haar taxi gehaald door de politie en wordt verhoord op het bureau. Haar ondervrager lijkt alles van haar te weten. Hij is ervan overtuigd dat zij samen met haar ex-man een terroristische aanslag heeft beraamd en dat precies om middernacht ergens in de stad een bom zal ontploffen. Het is half elf, hij heeft slechts anderhalf uur om dat uit te vinden.

Nagesprek

Omdat deze voorstelling ongetwijfeld veel stof tot discussie zal geven, wordt er een nagesprek gehouden. Waarnemend burgemeester Jan Westmaas zal als verantwoordelijke voor de veiligheid van de gemeente, samen met Famke van Spaendonk; districtschef Flevoland bij de Nationale Politie en Roland van Kruijk; officier van justitie, aan de discussie onder leiding van regisseur Ursul de Geer deelnemen. Deze zogenaamde driehoek is dagelijks met dit dilemma bezig en gaat daarover graag met de zaal in gesprek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen