Word vrijwilliger in Museumhuis Polman in Nagele

Museumhuis Polman, Nagele
Museumhuis Polman, Nagele
Foto: eigen foto

Het Museumhuis aan de Karwijhof in Nagele opent begin 2020. De eigenaar, Vereniging Hendrick de Keyser, is op zoek naar gastheren en -vrouwen.

In dit Museumhuis worden bezoekers uitgenodigd om zich thuis te voelen. Je mag plaatsnemen op de bank en in de laatjes van de kasten kijken. Hier vind je dus geen bordjes met ‘niet aanraken’ of strenge suppoosten. Wél vind je er een gezellige groep vrijwilligers die in het Museumhuis bezig zijn.

Vrijwilliger: een hartelijk welkom

Museumhuis Polman in Nagele wordt geopend als onderdeel van het project Museumhuizen. Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers, vertelt: “In al onze Museumhuizen staat gastvrijheid hoog in het vaandel. Vrijwilligers ontvangen bezoekers net zoals je dat thuis zou doen: hartelijk en persoonlijk. De vrijwilligers leiden niet rond, maar gaan vooral in gesprek met de bezoekers en nodigen hen uit om het huis echt in gebruik te nemen”.

Geen specifieke voorkennis of ervaring nodig

Om vrijwilliger te worden in het Museumhuis heb je geen specifieke voorkennis of ervaring nodig, maar wel goede sociale en communicatieve vaardigheden. De vereniging vraagt van iedere vrijwilliger een inzet van tenminste twee dagdelen per maand.

Vereniging Hendrick de Keyser biedt haar vrijwilligers professionele begeleiding, een persoonlijke pas voor gratis toegang tot alle Museumhuizen en een reiskostenvergoeding.

Informatiebijeenkomst vrijwilligers

Iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk in het Museumhuis, kan zich aanmelden voor de vrijblijvende informatiebijeenkomst die Vereniging Hendrick de Keyser. Deze vinden plaats op 10 december (10.30-11.30 uur) en 18 december (14.00-15.00 uur). Hier krijgen belangstellenden meer informatie en kunnen alle vragen worden gesteld.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan bij Esly van Dam, hoofdcoördinator vrijwilligers via [email protected] of 020-5210630. Zij kan ook andere vragen beantwoorden.

Over Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De Vereniging doet dit door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. De collectie omvat inmiddels 428 panden, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over 112 plaatsen in heel Nederland.

Museumhuizen zijn de bijzonderste huizen van de Vereniging. In de komende jaren gaan er 35 huizen open waarin je 500 jaar wonen kunt beleven. Vereniging Hendrick de Keyser wordt onder andere gesteund door de BankGiro Loterij. Voor meer informatie zie: www.hendrickdekeyser.nl en www.museumhuizen.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen