CDA pleit voor veilige N50

N50
N50
Foto: Maps Google

CDA Noordoostpolder heeft al meerdere keren aandacht gevraagd om de veiligheid op de N50 te vergroten ter hoogte van Kampen middels signaal/matrixborden, zodat je al van verre kunt zien dat het verkeer stil staat of langzaam rijdt.

In de commissievergadering van 28 oktober jongstleden heeft het CDA opnieuw de vraag gesteld waarop het antwoord van wethouder Anjo Simonse was dat hij het heeft besproken maar Rijkswaterstaat geen extra signalerings-matrixborden gaat plaatsen.

CDA Noordoostpolder vindt dit onbegrijpelijk omdat er de afgelopen jaren al vele ongelukken zijn gebeurd waarbij gewonden en verkeersslachtoffers zijn gevallen. Het gedeelte Hattemmerbroek richting Ramspol is één van de gevaarlijkste wegen. Hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat men eindelijk eens actie onderneemt vraagt fractievoorzitter Johan Goos zich af.

Momenteel staat er een klein signaleringsbordje ter hoogte van Kampen Noord, wat bij daglicht amper zichtbaar is vanwege struiken en borden die in de zichtlijn staan als je vanaf de Eilandbrug richting Kampen rijdt. Om de oproep voor het plaatsen van betere signaal/matrixborden kracht bij te zetten dient het CDA komende maandag 11 november bij de gemeenteraadsvergadering een motie in met als opdracht een brief namens College en raad van de Noordoostpolder naar minister Cora van Nieuwenhuizen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat te sturen. In de brief wordt gevraagd op korte termijn duidelijke signaal-matrixborden ter hoogte van Kampen te plaatsen om de verkeersveiligheid te vergroten waardoor verkeersongelukken verminderen. Verder wordt opdracht gegeven de motie naar de ons omliggende gemeentes en de provincies te sturen met het verzoek hetzelfde te doen. De N50 blijft een onveilige weg zolang deze tussen Ramspol en Hattemerbroek nog een vierbaansweg is ook al zal mogelijk het gedeelte tussen Kampen Noord en Zuid in 2022 worden verbreed tot vierbaans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen