Jan Westmaas waarnemend burgemeester

(Archieffoto:) Aanstelling Jan Westmaas (r) wnd. burgemeester.
(Archieffoto:) Aanstelling Jan Westmaas (r) wnd. burgemeester.
Foto: prov. Flevoland

Jan Westmaas, oud-burgemeester van Meppel, is dinsdagavond 15 oktober door Leen Verbeek benoemd tot waarnemend burgmeester van Noordoostpolder.

De commissaris van de Koning heeft de fractievoorzitters van de gemeenteraad hierover dinsdagavond geïnformeerd. “Naar aanleiding van de ontstane situatie heb ik de heer Westmaas een opdracht meegegeven wat zal moeten bijdragen aan het normaliseren van de verhoudingen”, twittert Verbeek.

De aanstelling van de waarnemend burgemeester is in eerste instantie voor onbepaalde tijd. De commissaris ziet toe op een zorgvuldig proces. Het streven is volgend jaar een nieuwe burgemeester aan te stellen.

Over Jan Westmaas

Jan Westmaas is een ervaren bestuurder en voormalig advocaat. In de periode van 2005 tot 2016 was hij burgemeester van de gemeente Meppel. Daarvoor was hij onder andere wethouder in de gemeente Dronten.

Hij is op dit moment jurist bij een advocatenkantoor. Westmaas vervult daarnaast meerdere bestuurs- en toezichthoudende functies. Jan Westmaas is lid van het CDA.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen