Week van Ons Water bij Woudagemaal

Spelen met de watertafel in het bezoekerscentrum Woudagemaal.
Spelen met de watertafel in het bezoekerscentrum Woudagemaal.
Foto: Sonja Hylkema

Bij het Woudagemaal in Lemmer worden tijdens de ‘Week van Ons Water’ in de herfstvakantie diverse activiteiten voor jeugdige bezoekers georganiseerd.

De ‘Week van Ons Water’ wordt gehouden in de herfstvakanties van 16 t/m 27 oktober.  Er worden weer tal van leerzame en verrassende activiteiten georganiseerd door heel Nederland die antwoord geven op vragen als: hoe beschermen we Nederland tegen water? Wat kan ik zelf doen om wateroverlast tegen te gaan? Wat moet ik doen bij overstroming?

Diverse activiteiten Woudagemaal

Bij het Woudagemaal in Lemmer worden tijdens de ‘Week van Ons Water’ in de herfstvakantie diverse activiteiten voor jeugdige bezoekers georganiseerd. Op dinsdag 22 oktober gaat de organisatie met ze knutselen en maken ze hun eigen regendruppels van vilt of papier.

Op woensdag 23 oktober is het tijd voor het watercollege met als thema: wat kun je zelf doen tegen wateroverlast. Bedenk zelf goede oplossingen en laat het weten.

Op donderdag 24 oktober neemt Oane Buwalda hen mee naar de dijk en vertelt over hoe we droge voeten houden. Uiteraard krijgen ze een rondleiding door het gemaal en draait er een leuke film.

Coole kidsnacht

De week wordt op vrijdagavond 25 oktober afgeslotenmet de coole kidsnacht. Wie durft er mee af te dalen naar de kelder van het Woudagemaal? Deze spannende tocht begint ’s avonds als het al een beetje gaat schemeren. Meer informatie over het hele programma staat op woudagemaal.nl

De activiteiten op dinsdag, woensdag en donderdag vinden plaats tussen 10.00 – 12.00 uur. De coole kidsnacht op vrijdag begint om 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur.

Aanmelding voor 18 oktober via [email protected] T/m 16 jaar is de toegang gratis. Wacht niet te lang met aanmelden want het aantal plaatsen is beperkt.

Nederland Waterland

Nederland is een waterland. Een groot deel ligt onder zeeniveau en 60% van Nederland is overstroombaar door de zee of water uit rivieren. Ons land is goed beveiligd, maar blijft kwetsbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen