Koningsaardappel BONNATA naar Koninklijk Paleis

Op het demoveld van handelshuis STET Holland zijn vrijdag 12 juli traditiegetrouw de Koningsaardappels geoogst. Deze worden afgeleverd bij het Koninklijk Paleis.

Op het demoveld aan de Hannie Schaftweg in Emmeloord was vanochtend een gevarieerde groep mensen aanwezig: AZC-bewoners uit Somalië, Kameroen, Libanon, Turkije, Pakistan, Syrië en Mexico stonden eensgezind naast burgemeester Harald Bouman van Noordoostpolder, vertegenwoordigers van het Agrofoodcluster en de directeur en werknemers van STET.

Koningsaardappel

De aanleiding was de jaarlijkse traditie van de gemeente Noordoostpolder en het Agrofoodcluster, namelijk het rooien van de zogenoemde Koningsaardappel. Dit jaar gaat de BONNATA naar het Koninklijk paleis in Den Haag.

Deze BONNATA is een multifunctionele aardappel, zeer geschikt als tafel-, bak-, en fritesaardappel. Om de veelzijdigheid van deze aardappel te laten zien, serveerden bewoners van het AZC in Luttelgeest direct na het oogstmoment een aantal internationale gerechten met de koningsaardappel als basis.

Het motto “Multipurpose potato for multi culti people” is op deze manier direct in het veld tot uitdrukking gebracht. Naast de aardappelen, gaat er ook een receptenboekje mee in het mandje voor de Koning. Het rooien gebeurde door enkele van de bewoners van het AZC, directeur van STET Peter Ton en natuurlijk de burgemeester van Noordoostpolder, Harald Bouman.

Traditie

De traditie van de Koninklijke aardappel startte in 2013, bij het bezoek van de Koning en Koningin aan Noordoostpolder. Onder auspiciën van het Agrofoodcluster organiseert ieder jaar een ander aardappelhuis in de Noordoostpolder het aanbieden van de Koningsaardappel.

'

Reacties

gallery
22571
Koningsaardappel BONNATA naar Koninklijk Paleis
Op het demoveld van handelshuis STET Holland zijn vrijdag 12 juli traditiegetrouw de Koningsaardappels geoogst.
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/22571/koningsaardappel-bonnata-naar-koninklijk-paleis/
2019-07-12T13:45:33+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/07/12130826/IMG_0289.jpg
BONNATA, Koningsaardappel
Gemeente, Nieuws