Geslaagde proef ruimere winkeluitstallingen centrum Emmeloord

De Beursstraat waaraan FairPlay gevestigd is
De Beursstraat waaraan FairPlay gevestigd is
Foto: Maps Google

Winkeliers in de Lange Nering West, Kettingplein en Beursstraat hebben in de periode april 2018 tot en met april 2019 als proef ruimere mogelijkheden gekregen om buiten hun winkelpanden hun waren uit te stallen.

Deze proef was succesvol en heeft nu geleid tot een verruiming van de regels voor deze straten. Voor de overige straten blijven de regels als vanouds.

Publieksmening uitstallingen

De winkeliers gaven in 2018 aan dat zij door middel van meer uitstallingen voor hun winkel verwachten meer klanten aan zich te binden. Zo wordt de aantrekkelijkheid en de levendigheid van het centrum vergroot. Een enquête bij het winkelend publiek, die aan het begin en aan het eind van de proefperiode werd uitgevoerd, bevestigt dat beeld.

In samenspraak met de winkeliers is nu door de gemeente besloten de regels die tijdens de proef werden afgesproken definitief te maken.

De nieuwe regels geven de eigenaren en gebruikers van de winkelpanden in genoemde straten de mogelijkheid voor hun winkel twee uitstallingen te plaatsen en hun pand met twee identieke bloempotten te verfraaien. Beachflags zijn niet meer mogelijk. De nieuwe situatie wordt na een jaar geëvalueerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen