Bewustwordingsdiner rond dé aardappel

Een diner met in de hoofdrol de aardappel, maar dan ánders. De Pioniers van de Toekomst nodigen iedereen uit voor het walking dinner op 10 juli bij Agrico Research in Bant.

Bewustwording op het gebied van gezond voedsel uit de regio is een van de missies van de Pioniers van de Toekomst. Voor het vijfde achtereenvolgende jaar organiseren de voedselpioniers een ’80/20-diner’ op locatie, waarbij een (biologisch) product uit Noordoostpolder centraal staat.

80/20-diner

80/20 staat voor de verhouding tachtig procent vegetarisch en twintig procent dierlijk voedsel, maar ook voor tachtig procent producten uit de regio en twintig procent van daarbuiten.

De gerechten worden bereid door restaurant Le Mirage en studio TeGast. Zij slagen er steeds weer in het product dat in de schijnwerpers staat op subtiele en delicate wijze te verwerken in ieder gerecht.

Agrico Research

Deze keer wordt het walking dinner geserveerd bij Agrico Research aan de Burchtweg 17 bij Bant. Agrico is marktleider en wereldspeler op gebied van zowel biologisch als gangbaar geteelde aardappelrassen. In het researchcenter bevinden zich sinds 1959 kassen, een laboratorium en landbouwgrond.

Gasten van het walking dinner worden om 18.30 verwelkomd met een aperitief op basis van de aardappel. De vier gangen van het diner worden geserveerd op zo mogelijk wisselende plekken in de kas en buiten.

Bezoekers wandelen op plaatsen die normaliter niet toegankelijk zijn. Er gaat letterlijk een wereld voor hen open, waar medewerkers van Agrico van alles over zullen vertellen. De bijzondere avond wordt afgesloten met ‘aangeklede’ koffie of thee.

Deelnemers aan het diner kunnen zich tot 1 juli aanmelden via de link op de homepage van de website www.pioniersvandetoekomst.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen