Fakkelceremonie verbindt dorpen en Emmeloord tegen kanker

Impressie kaarsenceremonie Samenloop voor Hoop Veldhoven
Foto: kwf-Samenloop Veldhoven

Twaalf fakkels worden er vrijdag 24 mei ontstoken door burgemeester Harald Bouman op het Kettingplein in Emmeloord.

De symbolische start voor de SamenLoop voor Hoop NOP, die volgend jaar wordt gehouden op de atletiekbaan. ‘De twaalf fakkels staan voor Emmeloord en de elf groendorpen. Omdat we als Noordoostpolder samen opstaan
tegen kanker.’

De SamenLoop voor Hoop is zoveel meer dan alleen een sponsorloop. Het is een troostrijke herdenking en een dankbare viering van het leven. De feestelijke kick-off is deze vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur op het Kettingplein.

‘Hier wordt van alles georganiseerd om het doel en de uitvoering van de SamenLoop voor Hoop Noordoostpolder onder de aandacht te brengen. Er zijn onder meer activiteiten voor de kinderen, live muziek en korfballen met handicap’, legt voorzitter Rinse Hoekstra uit.

Wethouder Hans Wijnants hijst de vlag en burgemeester Harald Bouman trapt het evenement symbolisch af met een speciale fakkelceremonie. ‘Een indrukwekkend moment. De twaalf fakkels laten zien dat we dit evenement en dus de strijd tegen kanker als Noordoostpolder gezamenlijk dragen.’

SamenLoop voor Hoop

De SamenLoop voor Hoop is een initiatief van KWF Kankerbestrijding om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Tijdens een 24-uurs wandelestafette lopen gesponsorde deelnemers in teams geld bij elkaar. Ondertussen zijn er ceremonies, muziek, een knusse braderie en allerlei activiteiten om te herdenken en het leven te vieren.

De editie Noordoostpolder wordt op 16 en 17 mei 2020 gehouden op de atletiekbaan in Emmeloord. Teams kunnen zich hiervoor nu al inschrijven via samenloopvoorhoop.nl/noordoostpolder of tijdens de kick-off op het Kettingplein.

Wie kunnen er meedoen?

Bedrijven kunnen teams samenstellen, maar ook families of (sport)clubs en verenigingen kunnen dat doen. Voor kinderen is er een aangepaste loop. De teams zorgen zelf voor sponsors. Dat kan met allerlei ludieke acties of verkopen, maar ook door alleen bij vrienden en familie geld in te zamelen. Dat mag iedereen zelf invullen. Aan het einde van de SamenLoop voor Hoop wordt het eindbedrag van de Emmeloordse editie bekendgemaakt.

Meedoen

Meedoen aan de SamenLoop voor Hoop? Schrijf je in via de website of tijdens de kick-off. Voor nieuws kunt u de organisatie volgen op Instagram, Twitter, LinkedIN en Facebook onder de naam SamenloopNOP.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden