Pilotproject groene aanleg door studenten Aeres MBO Emmeloord

Foto: Aeres Emmeloord

Nu de nieuwbouw Aeres bijna gereed is zijn studenten bezig met de aanleg van de groene strook voor het gebouw.

In samenwerking met de gemeente Noordoostpolder voeren studenten mbo Groene Ruimte een pilotproject uit waarbij onderzocht wordt welke planten optimaal functioneren in een schaduwrijk gebied zonder dat er veel
onderhoud nodig is.

Op de locatie staat een hoge boom die veel zon wegneemt. De gemeente Noordoostpolder wil graag weten welke variaties in aanpak mogelijk zijn om toch te zorgen voor een levende tuin. En dit mogelijk doorvertalen naar andere locaties in de gemeente met het oog op bewonersinitiatieven. Uit een eerder pilotproject, welke ook voor de school ligt, zijn verschillende soorten bodem getest. Daaruit bleek dat de compost het beste resultaat gaf. Of dat voor deze omstandigheden ook geldt gaat blijken. Studenten mengen de compost met de huidige grondstructuur. In de beplanting is gekozen voor sedum en vet-plantensoorten.

Bij aanvang van de plannen heeft student Rick Weening een presentatie gegeven aan vertegenwoordigers van gemeente Noordoostpolder om hen het projectvoorstel toe te lichten en de daar bijbehorende begroting. Na het groene licht van de gemeente werken deze week de studenten Loonwerk en Techniek de plannen uit en realiseren de aanleg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen