Woudagemaal nog steeds onder stoom

Foto: Sonja Hylkema

Het Woudagemaal bij Lemmer blijft in ieder geval nog tot en met zaterdag 16 maart onder stoom. Wie een kijkje wil nemen doet er goed aan online tickets te bestellen.

Het UNESCO Werelderfgoed Woudagemaal trekt veel bezoekers, maar het gemaal in werking is nog meer in trek. Vanaf 11 maart is het gemaal al volop in actie om water af te voeren van de Friese boezem (het stelsel van meren en vaarten in Fryslân) naar het IJsselmeer.

Regen en harde wind

De afgelopen dagen is veel regen gevallen. Ook de komende dagen wordt nog veel neerslag verwacht. Door de harde wind heeft Wetterskip Fryslân beperkte mogelijkheden om te spuien naar de Waddenzee. Daarom zet het waterschap de extra pompcapaciteit van het Woudagemaal in.

Het Woudagemaal bij Lemmer draait al sinds maandag 11 maart en blijft op basis van de huidige weersverwachting in ieder geval draaien tot en met zaterdag 16 maart.

Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur in het draaiend stoomgemaal. Een unieke kans om het UNESCO Werelderfgoed in werking te bekijken! Vandaag vrijdag 15 maart is er gratis chips en ranja voor bezoekers tot 16 jaar.

Koop nu alvast tickets

Komt u langs tijdens de draaidagen, koop dan nu alvast een ticket via de website www.woudagemaal.nl/tickets

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen