Festival Fête de la Nature zoekt Flevolandse deelnemers

Foto: Logo NMFF

Toe aan een leuk natuurfeestje in de buurt? Doe dan mee met Fête de la Nature en organiseer het zelf!

Het grootste grassroots natuurfestival van Nederland vindt dit jaar plaats op 25 en 26 mei 2019, aansluitend op de internationale dag van de biodiversiteit. Het festival is voor iedereen, van jong tot oud en van plattelanders tot stadsbewoners.

Fête de la Nature wil het grote publiek naar buiten brengen door de natuur te vieren, van wilde natuur tot stadspark. Iedereen kan het festival overal gratis bezoeken óf zich aanmelden met een leuk idee. De afgelopen vijf jaar kwamen ongeveer 300.000 mensen naar de meer dan 1.200 natuurfeestjes door heel Nederland. De organisatie hoopt dat ook Flevoland enthousiast mee gaat doen.

“Het leuke aan dit festival is dat het op de mooiste plekjes van Flevoland kan plaatsvinden. Vooral omdat aan alles in de basis wordt ontwikkeld,” licht Robert Atkins, beleidsmedewerker van Natuur en Milieufederatie Flevoland, de opzet toe. “Niet de beleidsmakers maar de deelnemers ontwikkelen initiatieven en nemen zelf beslissingen. Iedereen kan meedoen en een activiteit in de natuur organiseren: van particulieren tot ondernemers tot overheden of goede doelen.”

Juist in een groene regio als Flevoland zou het festival leuke evenementen op de mooiste plekken kunnen opleveren. De meer dan honderdzestig natuurgebieden lenen zich stuk voor stuk voor iets leuks. Geen initiatief is te groot of te klein: tijdens voorgaande edities kon iedereen bijvoorbeeld vuurlopen, zaklampvissen, botanisch tekenen, koken met wilde planten, naar een stadssafari of gewoon lekker (aan)modderen op blote voeten.

“Als Natuur en Milieufederatie houden wij een vinger aan de pols binnen de gemeenten en onze lidorganisaties,” aldus Robert Atkins. “Als Flevolanders zich aansluiten horen we dat graag. Dan vermelden wij de natuurfeestjes op onze portal www.mooiflevoland.nl. Voor bezoekers geldt ook dat de hashtag #MooiFlevoland lekker op de socials mag galmen.”

Zelf een natuurfeestjes organiseren voor het festival? Neem dan een kijkje op de website van Fête de la Nature en meld het evenement aan. Een leuk idee, een suggestie of een vraag kan via [email protected] gemeld of gesteld worden. Het festival is via op Twitter en via Facebook te volgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen