Symposium Lelylijn ‘Goed gespoord van West naar Noord’

Foto: Pixabay.com

Geen Zuyderzeelijn, dan maar de Lelylijn. Een andere naam voor hetzelfde doel, een spoorverbinding van het westen naar het noorden vía Emmeloord.

Het afblazen van de Zuyderzeelijn wil niet zeggen dat daarmee de wens voor deze treinverbinding verdwijnt. De lobby voor de Lelylijn, die hetzelfde tracé gaat, begint bijval te krijgen. Zo scharen de Provinciale Staten van Flevoland en Fryslân zich achter het idee.

Symposium

Om een brede maatschappelijke beweging op gang te krijgen wordt vrijdagavond 1 maart 2019, aanvang 20.00 uur in Emmeloord in het Zuyderzee Lyceum het symposium ‘Goed gespoord van West naar Noord’ gehouden. De avond wordt georganiseerd door D66 en CDA Noordoostpolder en het ondernemersplatform BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Sprekers zijn de Tweede Kamerleden Maurits von Martels (CDA) en Rutger Schonis (D66). Rob van der Bijl, stedebouwkundige en specialist op het gebied van mobiliteit, neemt de toehoorders mee in de kansen die een nieuwe spoorverbinding met zich meebrengt.

Namens ProRail en de NS zijn de regiodirecteuren, Dorothé Wennekendonk en Irma Winkenius, aanwezig zijn. De avond staat onder leiding van EenVandaag-presentator Rob Hadders.

Voor meer informatie en reservering: lelylijn.eu

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen