E-bike-to-go voor kandidaten WerkCorporatie

Harm Timmer, Shirley en Roel Idema, accountmanager van Shirley.
Harm Timmer, Shirley en Roel Idema, accountmanager van Shirley.
Foto: WerkCorporatie

Kandidaten van de WerkCorporatie kunnen voortaan tijdelijk gebruik maken van elektrische fietsen. Daarmee vergroten zij hun actieradius en komt werk dichterbij.

Dit is mogelijk dankzij de samenwerking met E-bike-to-go die elektrische fietsen levert. De eerste fiets gaat naar Shirley die voor haar stage vier keer per week in Emmeloord moet zijn.

Naar werk

De fietsen worden tijdelijk uitgeleend aan de kandidaten van de WerkCorporatie. Volgt na de stage een contract, dan gaat de fiets naar de volgende kandidaat.

Elisabeth de Gelder, manager van de WerkCorporatie: “Kandidaten van de WerkCorporatie hebben vaak een uitkering van de gemeente. Velen hebben geen auto en het openbaar vervoer tussen dorpen sluit niet altijd aan op werk- en schooltijden. Met de fietsen van E-bike-to-go bieden we een oplossing. Zo komt werk dichterbij en hebben we meer te bieden aan Buitengewone Werkgevers.”

Over e-bike to go

E-bike-to-go levert fietsen aan een groot aantal werkgevers door heel Nederland. Emmeloorder Harm Timmer werkt sinds de oprichting in 2015 bij de Amsterdamse start up.

Timmer: “E-biken is leuk, snel, gezond en goed voor het milieu. Daarbij heb je op een e-bike een veel groter bereik dan met een gewone fiets en ben je sneller op je bestemming. We zijn begonnen in de zakelijke markt, waar we op veel positieve reacties en enthousiasme konden rekenen. Super dat ik nu ook inwoners vanuit mijn thuisbasis blij kan maken met deze duurzame en snelle fiets.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen