Vierde verlichte boerderijenroute van start

Verlichte boerderij 2014
Verlichte boerderij 2014
Foto: mhpublicaties.nl

De vierde ‘verlichte boerderijen’-route gaat vandaag 7 december 2018 van start. In ieder dorp zijn (meerdere) verkoopadressen voor de routeboekjes.

De circa 35 kilometer lange route met een 80-tal verlichte objecten in het noorden van de Noordoostpolder kan gereden worden van vrijdag tot en met zondag 7 tot en met 9 december en 14 tot en met 16 december. Verschillende deelnemende bedrijven houden open dagen.

Op de website lichtroutenoordoostpolder.nl staat precies vermeld wanneer de bedrijven te bezichtigen zijn. Op vrijdag 7 december starten de Open Dagen vanaf 18.00 uur. Op de andere dagen zijn de bedrijven geopend vanaf 16.00-22.00 uur.

In de routeboekjes – waarvan de verkoopadressen teven op de website te vinden zijn – worden onder meer alle open dagen nader benoemd en omschreven. De variatie is groot en biedt zeker voor elk wat wils. Wat te denken van Gemaal Buma, maar ook Agrico opent haar deuren evenals diverse melkvee- bollen- , witlof- en pootgoedbedrijven.

Daarnaast is er op creatief gebied en zorggebied ook voldoende aanbod. En heeft u al eens in de stallen bij een drafpaardentrainer binnen gekeken? Er is ook een ruimte ingericht waar vertellingen worden verzorgd door dhr. E. Voigt, Lelykenner bij uitstek, en dhr. V. Oosterwijk, die u graag meeneemt op zijn ontdekkingstocht.

Middels het scannen van QR-codes die in het boekje zijn vermeld, kunt u ook nog luisteren naar alle informatie omtrent het ontstaan en de invoering van de Zuiderzeewet.

Lichtroute Noordoostpolder 2018.
Lichtroute Noordoostpolder 2018.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen