Groep tiny house huurders op zoek naar woonlocatie

Overhandiging initiatiefvoorstel Tiny Houses
Foto: Mercatus

Op dit moment zijn er zeven kandidaten die samen met Mercatus actief zijn om hun droom in vervulling te laten gaan. Vanaf januari 2018 is Mercatus met de groep initiatiefnemers in gesprek om het wonen in een Tiny House in de gemeente Noordoostpolder ook voor huurders mogelijk te maken.

Afgelopen donderdag is het initiatiefvoorstel door de deelnemers aangeboden aan wethouder Marian Uitdewilligen. Hierin staan de wensen voor het type Tiny House en mogelijke locaties in Noordoostpolder. Eind januari (2019) reageert de gemeente op dit initiatiefvoorstel.

Tiny Househuurders

De potentiele huurders van een Tiny House hebben de afgelopen maanden met elkaar de wensen voor mogelijke locaties en type Tiny House besproken. Ook een werksessie met het architectenduo Maarten en Jetty Min heeft een bijdrage geleverd aan het voorstel. Mercatus faciliteert en ondersteunt de groep initiatiefnemers in dit proces.

Mercatus ondersteunt innovaties

Mercatus heeft een ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling voor de langere termijn, die neerkomt op fossielvrij, circulair en energieneutraal wonen met beheerste woonlasten. Duurzaamheid kennen we ook met een andere lading. Mercatus wil bijdragen aan een inclusieve samenleving, waarin iedereen, dus ook de zwakkere zijn of haar plaats inneemt. We noemen dit “sociale duurzaamheid”. Mercatus ondersteunt innovaties op het gebied van duurzaamheid en sociale duurzaamheid, omdat zij zien dat oude toepassingen en oplossingen onvoldoende antwoord geven op de vraagstukken van nu en de toekomst.

Ton Beurmanjer: ‘We zien in de samenleving de opkomst van deze beweging, die op een andere manier in het leven wil staan. Als we ergens de ruimte hebben om te experimenteren met wonen en samenleven dan is dat toch de Noordoostpolder. Hier kunnen we stedelijk, dorps, landelijk en op landgoederen wonen. Dan moet je hier toch ook een Tiny House kunnen realiseren”.

Tiny Houses

Tiny House is een beweging, die ontstaan is als reactie op de consumptiemaatschappij en de overregulering. Mensen kiezen voor een woonvorm als een Tiny House omdat ze beseffen dat de huidige standaard van leven niet bij hun normen en waarden aansluit. Ze willen leven met minder spullen, een simpel leven leiden waarbij de focus ligt op wat echt belangrijk is. Minder afleiding, bewuster leven en je passie najagen.

Het gaat over mensen die op een andere manier in de samenleving willen staan. Die rekening willen houden met het beslag dat zij leggen op milieu en samenleving. Die keuzes willen kunnen maken om een andere bijdrage aan de samenleving te geven, dan de traditionele wijzes.

In deze beweging herkent Mercatus haar pijlers en haar ambities. En herkent zij het innovatieve karakter om zo te kijken naar wonen en naar samenleven. We kunnen van deze beweging leren hoe het ook anders kan. En natuurlijk strekt deze beweging zich niet alleen uit over kopers van woningen, maar ook over mensen die willen of moeten huren. Die laatste groep, de mensen die afhankelijk zijn van sociale huurwoningen, wil Mercatus ondersteunen in hun wens om anders om te gaan met het milieu en de samenleving.

Reacties

article
19644
Op dit moment zijn er zeven kandidaten die samen met Mercatus actief zijn om hun
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/19644/groep-tiny-house-huurders-op-zoek-naar-woonlocatie/
2018-12-05T20:18:09+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/12/05201646/Tiny-House-Mercatus-IMG_0776.jpg
Mercatus, Noordoostpolder, tiny house, tiny houses
Nieuws