Aeres MBO Emmeloord tweede in voorronde Skills tuinaanleg

Rick ter Schure en Arnoud Simonse in Skills Heroes.
Foto: Aeres Emmeloord

Aeres Emmeloord is op de tweede plaats geëindigd in de Aeres voorrondes van de vakwedstrijden Skills Heroes wedstrijd tuinaanleg. Studenten Rick ter Schure en Arnoud Simonse gaan door naar de landelijke voorrondes.

De Aeres locaties Almere, Velp, Nijkerk en Emmeloord streden tegen elkaar om een plek te bemachtigen in de kwalificatieronden van de nationale wedstrijd tuinaanleg 2019. 

Het was een spannende wedstrijd, waarbij studenten mbo Groene Ruimte van de Aeres locaties onderling alles uit de kast haalden om te winnen en een plaats te bemachtigen in de landelijke finale.

De wedstrijd is gewonnen door de locatie Velp, de tweede plaats was voor Emmeloord. De teams waren aan elkaar gewaagd, Velp won dan ook nipt op presentatie. Voor Emmeloord kwamen tweedejaars student Rick ter Schure en eerstejaars student Arnoud Simonse uit.

Landelijke voorrondes
 Skills Heroes

Velp en Emmeloord komen beide in de landelijke voorrondes in januari 2019. De winnaar gaat door naar de finale, die plaatsvindt op de tuinbeurs Tuin idee 2019 in de Brabanthallen in Den Bosch. De winnaar van deze finale doet mee namens Nederland met de world skills 2019 in Rusland. De komende maand oefenen de studenten volop om kans te maken op de landelijke finale.

Skills Heroes vakwedstrijden mbo

De Skills wedstrijden komen tot stand door de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en lokale overheden. Het is het grootste beroepenevent van Nederland.

De Skills The Finals vormen hét hoogtepunt van Skills Talents en Skills Heroes. Dit zijn de vakwedstrijden van WorldSkills Netherlands voor vmbo en mbo. Ruim 10.000 mbo’ers doen in de komende weken mee aan de vakwedstrijden in verschillende richtingen.

Reacties

article
19560
Aeres MBO Emmeloord tweede in voorronde Skills tuinaanleg
Aeres Emmeloord is op de tweede plaats geëindigd in de Aeres voorrondes van de vakwedstrijden Skills
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/19560/aeres-mbo-emmeloord-tweede-in-voorronde-skills-tuinaanleg/
2018-11-30T10:54:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/11/30105320/Skills.jpg
Aeres Emmeloord, Arnoud Simonse, Rick ter Schure, Skills, tuinaanleg
Nieuws