Studenten Aeres verzorgen verkeerslessen basisscholen

Verkeersles omgaan met landbouwverkeer.
Foto: Aeres MBO

Tweedejaars studenten van Aeres mbo Loonwerk en Techniek verzorgen lessen in het basisonderwijs over veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer.

De lessen vinden plaats op praktijklocaties om zo gevaarlijke situaties te simuleren. Woensdag 7 november geven de studenten les aan groep 7 en 8 van basisschool Sjaloom in Rutten, bij loonbedrijf van Dun in Rutten.

Verkeersles gevaren landbouwmachines op de weg

De lessen hebben een praktische insteek met als doel leerlingen van groep 7 en 8 te leren over de gevaren van landbouwmachines op de weg. Denk hierbij aan het uitzwaaien van machines, de dode hoek of als de trekker een binnenbocht neemt.

De kinderen oefenen tijdens de les hoe ze het beste handelen in gevaarlijke situaties en hoe ze zelf zorgen voor eigen veiligheid. De studenten nemen verschillende machines mee; een kipper, een ploeg en een klepelmaaier. Natuurlijk mogen alle kinderen tot slot een rondje op de trekker meerijden.

Landelijk Cumela project VOMOL

De lessen zijn onderdeel van een landelijk Cumela project VOMOL: Veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer. Waarbij de studenten zelf de lessen vormgeven. Dat maakt het niet alleen voor de basisschoolkinderen leerzaam, de studenten zelf krijgen hierdoor ook meer inzicht in de gevaren. Het zijn tenslotte allemaal beginnende bestuurders.

De landbouwvoertuigen worden steeds groter en hebben veel ruimte op de weg nodig. Door weggebruikers de gevaren op een veilige manier in het verkeer te laten ervaren, leren zij welk gedrag ze in het vervolg moeten vertonen als ze landbouwmachines tegen komen onderweg.

Reacties

article
19183
Studenten Aeres verzorgen verkeerslessen basisscholen
Tweedejaars studenten van Aeres mbo Loonwerk en Techniek verzorgen lessen in het basisonderwijs over veilig
https://noordoostpolder.nieuws.nl/nieuws/19183/studenten-aeres-verzorgen-verkeerslessen-basisscholen/
2018-11-03T09:42:53+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2018/11/02165045/2017-12-14-PHOTO-00000052.jpg
Aeres, landbouwmachines, verkeersles
Nieuws