Subsidie voor ondernemers in vrijetijdssector

Foto: Max Pixel

Ondernemers in de vrijetijdssector kunnen subsidie aanvragen voor het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij ‘het verhaal van Flevoland’.

De provincie wil dat bezoekers de regio Flevoland nog meer kunnen beleven tijdens een dagje uit of vakantie. Zij moedigt ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector daarom met een provinciale subsidie aan, om met elkaar en/of andere partijen te komen tot aantrekkelijke nieuwe producten. Het ontwikkelen van vrijetijdsproducten die goed aansluiten bij het verhaal van Flevoland én inzetten op beleving zorgen ervoor dat bezoekers het unieke en onderscheidende karakter van
Flevoland ook daadwerkelijk kunnen ervaren.

Rinkje Tromp van Toerisme Flevoland is blij met deze regeling: “Het is goed dat de provincie niet alleen inzet op de promotie van Flevoland als vrijetijdsbestemming maar dat er ook financiering beschikbaar is voor productontwikkeling in de sector. Zo wordt het verhaal dat door Toerisme Flevoland in campagnes en door de inzet van pers- en influencers in binnen- en buitenland verteld wordt, ook daadwerkelijk beleefbaar.”

Hoe werkt het aanvragen van de subsidie?

Ondernemers en organisaties in de vrijetijdssector kunnen daarom in aanmerking komen voor provinciale subsidie. Hiervoor is een goed uitvoeringsplan nodig waarin het unieke, onderscheidende karakter van Flevoland – als nieuw land op de zeebodem – wordt vertaald in bestaande en nieuwe recreatieve en toeristische producten.

In de 1e ronde is al subsidie toegekend aan onder andere Buytenplaets Suydersee en Campspirit. De regeling staat tot 1 november 2018 open voor aanvragen met een startdatum in 2019. Meer informatie over de regeling is te vinden op de provinciale website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen