Route bijzondere boerderijtuinen in Espel en Bant

Vier boerderijtuineigenaren uit Bant en Espel houden in het weekend van 11 en 12 augustus weer gezamenlijk open dagen. Ondanks de droogte staan de tuinen er nog redelijk goed bij.

Intensief sproeien en bevloeien met water uit de sloot maakt de tuinen tot oases. De tuineigenaren hopen uiteraard dat dit tijdens het open weekend ‘Kleurrijke Poldertuinen Vol Geur’ ook nog het geval is, want het blijft voorlopig droog. De droogte is overigens een prima conditie om de tuinen op de fiets te bezoeken. De route langs alle vier tuinen is ongeveer 23 kilometer.

Open tuinenroute

De vier deelnemende tuinen zijn De Stekkentuin, Noordermiddenweg 13 te Espel, de Tuinen van Lipkje Schat, Polenweg 9 te Bant; de Goldhoorn Gardens, Klutenweg 13 te Bant en; de Pegasushof, Klutenweg 5 te Bant.

Al zestien jaar organiseren deze tuineigenaren samen open dagen/open weekenden en dag arrangementen. De tuinen zijn door hen zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd, er is geen architect of hovenier aan te pas gekomen. Daardoor zijn ze enig in hun soort, elk met een eigen karakter en sfeer.

Wat de vier tuinen verbindt is de liefde voor planten, heesters en bomen. Bezoekers treffen er een veelvoud aan in unieke combinaties in harmonieuze borders. Geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen, Andoorn, Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden lokken vele insecten. Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet.

De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders. Zelfs de kolibrievlinder is bijna dagelijks gespot. Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar onder andere zaden, bessen, slakken en insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.

Plantenliefhebbers, die willen genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht in deze vier tuinen, zijn van harte welkom op zaterdag 11 en zondag 12 augustus van 10.00 – 17.00 uur. Zij kunnen rondwandelen door hobbykwekerijtjes en een landlevenwinkeltje met mooie huis- en tuindecoraties bekijken. In De Stekkentuin is een kleine schilderijenexpositie.

Nog even dit…

De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.
Er wordt entree gevraagd.

Voor meer informatie: www.destekkentuin.nl
www.lipkjeschat.nl
www.goldhoorngardens.nl
www.pegasushof.nl

Wie tijdens de beide open dagen niet in de gelegenheid is om op bezoek te komen, vindt op de websites meer openingstijden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen