MFA Rutten weer een stap verder in de goede richting

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst MFA Rutten
Ondertekening samenwerkingsovereenkomst MFA Rutten
Foto: Gemeente Noordoostpolder

Vandaag is het zover dat alle betrokken partijen bij de MFA Rutten hun handtekening zetten onder de uitvoerings-/samenwerkingsovereenkomst.

Na een intensief voortraject is duidelijk op papier gezet wie welke ruimte gaat gebruiken en wie waarvoor verantwoordelijk is. Zowel tijdens het bouwproces als tijdens de exploitatie. Een heugelijke dag, nu kan de projectleiding van start met het voorlopig ontwerp en het definitieve ontwerp. Hiervoor is Korfker Architecten uit Emmeloord gekozen als architect. Sijperda-Hardy uit IJlst adviseert over het installatiewerk.

Namens de gemeente tekent wethouder Marian Uitdewilligen de overeenkomst samen met alle betrokken partijen Dit zijn: Stichting voor Christelijk Primair Onderwijs (SCPO), Aves Stichting voor primair onderwijs, Dorpsbelang Rutten, Algemene Sport Vereniging Rutten en Kinderopvang Alles Kids.

Samen werken zij aan een visie om een bruisend, kindvriendelijk sociaal middelpunt; het kloppend hart van Rutten te verwezenlijken. Dit komt samen in één gebouw. Vanuit een gezamenlijke visie op samenwerking gaan de gebruikers ruimtes delen en met elkaar activiteiten organiseren.

In de uitvoerings-/samenwerkingsovereenkomst hebben alle partijen afspraken met elkaar vastgelegd over het bouwheerschap, de eigen bijdrage aan realisatie van de MFA, het eigendom, het beheer, het onderhoud, de exploitatie en het gebruiksrecht.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen