Westgat Urk krijgt forse opknapbeurt

Foto: Maps Google

De provincie Flevoland en de gemeente Urk investeren in bedrijventerreinen: op Urk krijgt het Westgat op bedrijventerrein Kamperhoek een forse opknapbeurt.

De bebouwing in het Westgat werd tot voor kort gebruikt door visverwerkers. Een enkele visverwerker is nog aanwezig, maar het is de bedoeling de visverwerking hier helemaal te beëindigen en andere bedrijven aan te trekken.

Hiervoor is het noodzakelijk dat er iets gebeurt aan de uitstraling van zowel het voorterrein als de bebouwing. Daarom is een plan gemaakt waarin zowel de panden als het buitenterrein een forse opknapbeurt krijgen. 

De gevelrenovatie wordt samen met de pandeigenaren opgepakt. De aanpak van de panden is voorwaarde voor het starten van de verbetering van de openbare ruimte. Hiervoor zijn tussen gemeente en eigenaren overeenkomsten gesloten. De herontwikkeling biedt kansen voor andere bedrijvigheid en een betere ruimtelijke invulling.

Bijdrage provincie

Vanuit het Provinciale Herstructurering Programma (PHP) draagt de provincie maximaal € 381.965 bij aan de revitalisering van het Westgat op Urk.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Verzorgde bedrijventerreinen met goede faciliteiten zijn van belang voor het aantrekken en vasthouden van ondernemers. En dus ook voor economische groei. Westgat was toe aan een flinke opknapbeurt; de provincie ondersteunt de gemeente daar graag bij.”

Wethouder Gerrit Post: “Met de herstructurering van het Westgat gaat een jarenlange wens van de gemeenteraad en de buurt in vervulling. De laatste jaren zijn verschillende plannen langs gekomen die toch niet haalbaar bleken. Door als gemeente en pandeigenaars goed naar elkaar te luisteren, is het huidige plan bottum-up gegroeid. We hebben samen aan een plan gewerkt om de leefbaarheid op dat gedeelte van het bedrijventerrein te vergroten en dat is gelukt. De kwaliteit van de openbare ruimte bepaalt het woon- en werkgenot”.

Op Urk heeft de gemeente eerder al subsidie vanuit de PHP ontvangen voor scheepswerf Hoekman (voormalige scheepswerf Metz), bedrijventerrein Lemsterhoek en de Werkhaven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen