Oorlogsgravenstichting bedankt Consul Noordoostpolder met erespeld

De vier oorlogsgraven op de begraafplaats in Emmeloord.
De vier oorlogsgraven op de begraafplaats in Emmeloord.
Foto: www.tracesofwar.nl

Als dank voor zijn werk als Consul van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente
Noordoostpolder ontvangt Tjerk van der Wal op woensdag 20 juni een gouden erespeld uit handen van Roel Broer, waarnemend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting. De uitreiking vindt plaats in aanwezigheid van burgemeester Van der Werff van de gemeente Noordoostpolder.

De heer Van der Wal neemt na 28 jaar afscheid als consul. In deze rol was hij sinds 1990 de lokale vertegenwoordiger van de Oorlogsgravenstichting in de gemeente Noordoostpolder en daarmee verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven. In de gemeente Noordoostpolder liggen 4 geallieerde oorlogsslachtoffers begraven.

In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De consuls spelen een belangrijke rol bij het beheer en onderhoud van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 355 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester.

Over de Oorlogsgravenstichting
De Oorlogsgravenstichting houdt de herinnering aan alle Nederlandse oorlogsslachtoffers levend bij huidige en toekomstige generaties. Dit doen zij door hun levensverhalen te verzamelen en te delen en het onderhouden van de 50.000 Nederlandse oorlogsgraven waar ook ter wereld.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen