Belevingsvlucht uitbreiding Lelystad Airport 30 mei 2018

Hoeveel geluidsoverlast gaan we persoonlijk ervaren als de uitbreiding van Lelystad Airport een feit is? Woensdag 30 mei 2018 tussen 15.30 en 20.30 uur worden alle aanvlieg- en vertrekroutes gevlogen.

Op de website bewegingsvlucht.nl van Rijksoverheid staat allerlei informatie over de belevingsvlucht, een testvlucht om op de grond te ervaren hoeveel lawaai de vluchten met zich meebrengen. De aankondiging zorgt op sociale media al voor veel commotie. Wie belevingsvlucht intypt op Twitter raakt voorlopig niet uitgelezen.

GroenLinks-politicus Judo Bakker uit Emmeloord zette in onderstaande tweets alvast de tijden op een rij waarop bewoners van Ens, Nagele, Tollebeek, Espel en Creil van de belevingsvlucht kunnen ‘genieten’.

Geluidmetingen belevingsvlucht

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat op 11 locaties geluidmetingen uitvoeren. In Noordoostpolder gebeurt dat in Creil. De resultaten van de metingen zijn te bekijken via een link op bewegingsvlucht.nl

Tijdens en kort na de belevingsvlucht kunnen inwoners en recreanten onder de vliegroutes hun ervaringen online doorgeven via een link op bewegingsvlucht.nl De eerste resultaten worden snel na de belevingsvlucht bekendgemaakt.

De belevingsvlucht is slechts een momentopname. Hoe we geluid ervaren is afhankelijk van diverse factoren. Bovendien mogen vliegtuigen aan weerszijden 1,8 km afwijken van de vluchtroute.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen