Skills Heroes zilver Aeres VMBO/MBO Emmeloord

Robin Flier, Nick Wieten en Stefan de Lange van Aeres VMBO Emmeloord zijn vorige week in de landelijke finale skills tuinaanleg geëindigd op de tweede plaats als vakteam 2018.

Skills zijn landelijke vakwedstrijden voor vmbo en mbo leerlingen. De finale vond plaats in de IJsselhallen Zwolle. De leerlingen hadden voorafgaand aan de finale de voorronde op school en de provinciale voorronde al gewonnen!

In de finale kregen de drie mannen een pittige opdracht en het benodigde materiaal om de opdracht tot een goed eind te brengen. De concurrentie van de andere vmbo’s was groot en de leerlingen waren aan elkaar gewaagd.

Tweede plaats team melkveehouderij

Aeres VMBO Emmeloord deed in Zwolle ook mee aan andere onderdelen in de wedstrijd: Dienstverlening en Producten, Bloemwerk en Horeca. Voor mbo was er de skills-wedstrijd melkveehouderij, waarbij de leerling alle benodigde skills moest aanspreken in de verzorging van de kalfjes, het melken van de koeien, veebeoordeling en voeren. Aeres MBO Emmeloord heeft ook hier de tweede plaats gepakt!

Talentontwikkeling

Met vakwedstrijden kunnen (v)mbo-jongeren hun passie voor een beroep, hun talent en (ontluikend) vakmanschap ontdekken. Dit past binnen het beleid van het ministerie van OCW. Zij wil talentontwikkeling, excellentie en skills in het (v)mbo stimuleren.

Jonge vakprofessionals zijn hét fundament van werkend Nederland. Hun vakmanschap is onmisbaar voor onze samenleving. Zo zijn vakwedstrijden een instrument van bedrijfsleven en onderwijs samen, waarmee ze aankomend talent en vakmanschap stimuleren en beroepsonderwijs verder promoten. (V)mbo’ers krijgen door hun deelname aan vakwedstrijden niet alleen een bijzondere leerervaring, maar groeien ook verder in persoonlijke ontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen