Aeres Praktijkonderwijs in actie voor zieke Charlotte

Foto: Pixabay.com

Aeres Praktijkonderwijs Emmeloord komt in actie voor de 6 jarige Charlotte Ras. Het meisje uit Emmeloord leidt aan de zeldzame en ongeneeslijke ziekte systemische mastocytose.

Om een woningaanpassing te realiseren komen de scholieren in actie om zo veel mogelijk geld op te halen. Dit doen ze door de verkoop van zakjes paaseieren en het verzamelen van lege flessen. De supermarkt Jumbo Odink heeft aangeboden het bedrag van de lege flessen te verdubbelen.

Inzamelactie lege flessen

In de buurt van de school komen de scholieren langs de deuren om lege flessen op te halen en er zijn inleverpunten in beide schoolgebouwen. Een aantal leerlingen van de school kent de situatie goed. Zij worden begeleid door de moeder van Charlotte bij het aanleren van schoonmaakvaardigheden.

Praktijkonderwijs is een zeer praktijkgerichte opleiding voor leerlingen die baat hebben bij een individuele aanpak en moeite hebben met leren. Het onderwijs richt zich op wonen, werken, burgerschap en vrije tijd.

Leerlingen die de basisschool verlaten met een forse leerachterstand, stromen meestal door naar het praktijkonderwijs. Hier leren ze om zo zelfstandig mogelijk te worden in hun werk en persoonlijke leven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen