ISK helpt jongeren instromen in regulier onderwijs

Wethouder Wijnants (r) onderstreept belang ISK.
Wethouder Wijnants (r) onderstreept belang ISK.
Foto: Gerard Oltmans

De Internationale Schakelklas helpt anderstalige jongeren hun Nederlands te verbeteren voordat ze doorstromen naar het reguliere onderwijs. Op 21 maart is er een open dag in Emmeloord.

Gemeente Noordoostpolder, gemeente Urk en de Internationale Schakelklas (ISK) van het Zuyderzee Lyceum hebben samen aandacht besteed aan de dag van de leerplicht. Deze feestelijke bijeenkomst, waarbij ook wethouder Hans Wijnants aanwezig was, vond plaats in het gebouw van de ISK aan de Nagelerweg 4 in Emmeloord.

Bijzondere leerplek

Op de ISK leren anderstalige jongeren de Nederlandse taal. Kinderen die nog onvoldoende Nederlands spreken kunnen gedurende het hele jaar voor een korte of langere periode instromen. Ze kunnen hier hun Nederlands verbeteren voordat ze doorstromen naar reguliere scholen zoals VMBO, HAVO / VWO of MBO. Naast het Nederlandse taalonderwijs krijgen zij ook vakken als rekenen, engels, burgerschap, wiskunde, sport en muziek.

Belang van de leerplicht

Wethouder Hans Wijnants van onderwijs onderstreept het belang van de leerplicht en de manier waarop de ISK andertalige kinderen begeleidt. Veel oud-leerlingen van de ISK hebben succes in het vervolgonderwijs. De winnaar van het leerplicht spel dat werd gespeeld kreeg uit handen van wethouder Wijnants een leuke prijs uitgereikt.

Open dag

Om het werk van de ISK onder de aandacht te brengen, organiseert de school op 21 maart een open dag. Iedereen die meer wil weten over de ISK is van harte utgenodigd een kijkje te komen nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen