Ook schilddak mogelijk bij nieuwbouw boerenerven

Foto: mhpublicaties.nl

Wie vervangende nieuwbouw of een extra woning op een boerenerf wil realiseren, kan vanaf nu ook voor een schilddak kiezen. Dat heeft de gemeenteraad 19 februari 2018 besloten.

Voor dit besluit was een zogenoemd initiatiefvoorstel nodig: de raad draagt het college daarmee op om de regels in de welstandsnota te versoepelen. In die nota uit 2016 staat dat alleen een zadeldak is toegestaan.

Volgens een meerderheid van de politiek zijn vernieuwende toepassingen daardoor niet meer mogelijk en is de regeldruk verder toegenomen. Bovendien zou een schilddak in landelijk gebied zeer geschikt zijn omdat het goed bestand is tegen windstoten.

Omdat het college de regels niet wilde veranderen, nam de gemeenteraad zelf het heft in handen. De Politieke Unie bereidde vervolgens het initiatiefvoorstel, het eerste in deze raadsperiode, voor.

Uiteindelijk stemden de SP, PvvP en Van der Velde van PvdA-GroenLinks tegen. De SP vraagt zich af hoe nijpend het probleem is, omdat er tot dusver maar in twee gevallen bezwaar tegen de regels is gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen