Lotte Oppenhuizen en Heleen Bruintjes tulpenkoningin en -prinses

Tulpenprinses Heleen en Tulpenkoningin Lotte op de vaktentoonstelling.
Tulpenprinses Heleen en Tulpenkoningin Lotte op de vaktentoonstelling.
Foto: StEP Noordoostpolder

Lotte Oppenhuizen uit Creil en Heleen Bruintjes uit Espel zijn 31 januari 2018 tijdens de opening van de Bloembollen Vakdagen Flevoland in Creil gekroond tot Tulpenkoningin en -prinses.

De dames zetten zich in 2018 in als ambassadeurs van de tulpenteelt en het Profytodsd Tulpenfestival in de Noordoostpolder.

Sam van Egmond, directeur bemiddelen van Hobaho, hing Tulpenkoningin Lotte de sjerp om. Hij is trots dat hij al voor de zesde keer de sjerp om mag hangen. ,,Fantastisch dat deze jongedames ons op deze manier vertegenwoordigen gedurende het tulpenseizoen in de Noordoostpolder.”

Tulpenkoningin Lotte is 18 jaar en geboren en getogen in Creil. ,,Thuis hebben wij een agrarisch bedrijf en hier help ik wel eens mee. Ik ben nu tweedejaarsstudent podotherapie aan het Saxion in Enschede. Elke vrijdag en zaterdag ben ik op het voetbalveld te vinden en deze zomer doe ik voor het eerst mee aan de autocross. Ook vind ik het leuk om in de weekenden met mijn vriendinnen op stap te gaan.”

Tulpenprinses Heleen is 19 jaar en woont in Espel. ,,Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de opleiding agrarisch ondernemerschap dier- en veehouderij aan de Aeres Hogeschool in Dronten. Naast mijn studie werk ik en houd ik mij bezig met schapendrijven, ben ik af en toe op de atletiekbaan in Emmeloord te vinden en probeer ik in het weekend de feestjes niet te missen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen