Congres LTO NOP: Blijven(d) boeren in NOP

Foto: mhpublicaties.nl

LTO Noordoostpolder organiseert vrijdag 19 januari het congres: Blijven(d) boeren in de NOP. Tijdens deze dag wordt vooruitgekeken naar de kansen voor agrarisch ondernemers in de Noordoostpolder.

Natuurlijk wordt er ook even achteromgekeken, het gebied is 75 jaar droog, wat heeft dat de sector gebracht. Agrarisch ondernemers uit de polder zijn van harte welkom in theater ’t Voorhuys. Aanmelding kan via de website van LTO.

Jan Rotmans is een van de sprekers, hij is hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid. Dagelijks werkt hij aan een gezonde, eerlijke én duurzame samenleving. Hij neemt de aanwezigen mee in zijn visie op de samenleving: We leven niet in een tijdperk van verandering, maar een verandering van tijdperk. Rotmans gaat in op de nieuwe economie en daarbij behoorden samenwerkingsmodellen, ondernemingschap en een ‘coalition of the willing’.

Masterplan Duurzame Visserij

Het programma start met een verhaal dichter bij huis, Auke Hoefnagel en Hendrik Romkes vertellen over de transitie in de Urker vissector en het nut en noodzaak van Masterplan Duurzame Visserij. Vervolgens omschrijft Pieter de Wolf van WUR praktijkonderzoek vier uitdagingen: pionieren naar de toekomst. Resultaten uit recente onderzoeken zijn onderdeel van zijn verhaal.

Waardering polderproducten

Colinde en Guust de Nijs zijn dagelijks in hun restaurant Lemirage bezig met de consument. Ze vertellen over hoe de klant veranderd is en hoe polderproducten gewaardeerd worden. Natuurlijk laten ze de zaal de polder ook proeven.

Het congres wordt afgesloten met een interactief debat met Annemiek Vlaming, Peter Pals, Wiemer Haagsma, Cor van Veldhuijsen, Colinde de Nijs en Marien Verhage. Het dagvoorzitterschap is in handen van Jetze Kempenaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen