Ieder kind moet kunnen leren zwemmen

Foto: Wikimedia Commons

De gemeente wil een zwemtasregeling instellen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Aanleiding voor deze regeling is de werkconferentie ‘Krachtig tegen Armoede’.

Tijdens de werkconferentie kwam naar voren dat het niet vanzelfsprekend is dat kinderen in armoede hun zwemdiploma kunnen halen. Wethouder Hennie Bogaards: ”Kunnen zwemmen is belangrijk, wij willen daarom alle kinderen de kans geven om een diploma te halen, daarom hebben we de zwemtasregeling opgesteld.”


Zwemtasregeling
 Noordoostpolder

Met de zwemtasregeling krijgt een kind uit een gezin met een laag inkomen (tot maximaal 110% van de bijstandsnorm) een zwemtas met een bon om het zwemdiploma te halen. Er is jaarlijks 52.000 euro beschikbaar voor de regeling. De verwachting is dat er jaarlijks ongeveer 100 kinderen gebruik van maken.

In de gemeenteraadsvergadering van 29 januari spreek de raad over de zwemtasregeling.

Meedoenregeling Noordoostpolder

De zwemtasregeling is een aanvulling op de huidige meedoenbon voor kinderen. Wanneer kinderen straks gebruik kunnen maken van de zwemtasregeling kunnen zij de meedoenbon gebruiken voor andere leuke activiteiten.

Krachtig tegen Armoede

Het afgelopen jaar ging de gemeente in gesprek met mensen die in armoede leven, betrokken inwoners en professionals. Uit deze gesprekken kwamen verschillende thema’s die aandacht verdienen. Het behalen van een zwemdiploma was één van de aandachtspunten.

Ook het komende jaar werkt de gemeente samen met mensen die in armoede leven, betrokken inwoners en professionals aan welvaart, welzijn en ontwikkeling voor alle inwoners in Noordoostpolder. Dit moet leiden tot een vernieuwing van het minimabeleid.

Meer informatie over de gezamenlijke ontwikkelagenda ‘Krachtig tegen Armoede’ staat op noordoostpolder.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen