Feestelijke opening Windpark NOP Agrowind

Abseiler daalt neer uit windmolen.
Abseiler daalt neer uit windmolen.
Foto: NOP Agrowind

Windpark NOP Agrowind is vrijdag 2 juni officieel geopend. Het startsein voor de opening werd gegeven door twee abseilers die met vlammende fakkels uit een turbine afdaalden.

Het spektakel kreeg een vervolg met vier prachtig uitgedoste steltlopers die via een dans een wimpel uitreikten aan twee kinderen van de certificaathouders van NOP Agrowind. De kinderen hesen samen met twee certificaathouders de wimpel, en daarmee werd het windpark officieel geopend.

Terugblik totstandkoming windpark

De circa 350 gasten van Windpark NOP Agrowind kregen voorafgaand aan het officiële openingsmoment een terugblik op de totstandkoming van dit windpark. Al in 1994 werden de eerste plannen opgesteld voor het bouwen van een windpark. Een korte film schetste een verbluffend overzicht van visie, doorzettingsvermogen, volharding en ambitie van de agrariërs die het windpark hebben gerealiseerd.

Samenwerkingspartners

Windpark NOP Agrowind bestaat uit 26 Enercon E-126 turbines van elk 7,5 MW. NOP Agrowind heeft in goede samenwerking met Enercon sinds 2011 gewerkt aan de bouw van het windpark. Het park is mede dankzij de financiering van een consortium van banken (Rabobank, EIB, KfW IPEX Bank, SEB, Helaba en SEB) mogelijk gemaakt.

De stroom uit de turbines wordt geleverd aan Eneco, die daarmee jaarlijks zo’n 180.000 huishoudens van elektriciteit kan voorzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen