Subsidie voor ondernemersplatform NOPpedia

Foto: pixabay.com

NOPpedia, het digitale platform voor ondernemers, kan ontwikkeld worden. B&W hebben hiervoor een subsidie beschikbaar gesteld. Vanaf mei dit jaar kunnen alle ondernemers in Noordoostpolder zich aansluiten. 

Het platform wordt gebouwd door lokale ondernemers. Opdrachtgever is de stichting NOPpedia, met daarin vertegenwoordigers van Bedrijven Actief Noordoostpolder en Ondernemersvereniging Groendorpen.

,,NOPpedia past helemaal in deze tijd. Naast fysiek kunnen ondernemers elkaar straks ook digitaal ontmoeten, en zo een community vormen. Maar ook het onderwijs en de gemeente zullen te vinden zijn op het platform, om kennis en opdrachten uit te wisselen en stageplaatsen te regelen”, zegt wethouder Hans Wijnants.

Hikj vewrvolgt: ,,NOPpedia is daarmee een belangrijk symbool voor de goede samenwerking in Noordoostpolder. We spreken elkaar regelmatig, bijvoorbeeld tijdens NOPtalks, nu voegen we daar de online mogelijkheid aan toe”.

Samen ontwikkelen

,,Het project wordt breed gedragen vanuit de Bedrijven Actief Noordoostpolder en de Ondernemersvereniging Groendorpen”, weet projectleider Jelle de Jong.

,,We gaan nu de ontwikkelingsfase in, waarin ontwerp en techniek elkaar gaan ontmoeten. Tijdens deze fase zullen ook de ondernemers in Noordoostpolder benaderd gaan worden om deel te nemen aan dit unieke platform. Voor de zomer gaat het platform officieel online.”

Ook inwoners kunnen dan NOPpedia gebruiken, om te ontdekken voor welke producten en diensten ze in Noordoostpolder terecht kunnen. De ontwikkeling van NOPpedia past in het sociaal-economisch beleid van de gemeente. Het platform is één van de manieren waarop de groei van werkgelegenheid in Noordoostpolder wordt gestimuleerd.

Een klankbordgroep met vertegenwoordigers van onderwijs, ondernemers en gemeente denkt mee over de inhoud van NOPpedia.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen