Maart brengt lezingen over biodiversiteit in Flevoland

Buizerd
Buizerd
Foto: Landschapsbeheer Flevoland

Landschapsbeheer Flevoland gaat in maart een viertal online lezingen geven. Diverse onderwerpen over natuur en biodiversiteit komen daarin aan bod. De lezingen zijn gratis en bedoeld voor alle groene vrijwilligers en andere geïnteresseerden in Flevoland.

FLEVOLAND, 16-02-2022 – Woensdagavond 2 maart: Reuzenberenklauw en andere exoten. Wat is het verschil tussen de inheemse en de reuzenberenklauw? Welke andere exoten groeien hier nog meer in het Flevolandse landschap? Is het erg dat er exoten zijn? En hoe kunnen wij het beste omgaan met deze nieuwe bewoners? Petra Borsch geeft deze lezing. Zij is bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en in Lelystad begeleidt zij vrijwilligers die meehelpen om de reuzenbereklauw te bestrijden.

Woensdagavond 9 en 16 maart: Zoogdieren

Wist u dat je aan een zwemmende bever kunt zien of het een jonge of een volgroeide bever is? Maar is het wel een bever die daar zwemt of misschien toch een muskusrat? En wist u dat otterspraints (poep) naar vers gemaaid gras ruiken met een vleugje vis? Hoe zie je het verschil tussen een boommarter en een steenmarter? Dit soort interessante en soms grappige zaken komen aan bod, verdeeld over 2 avonden in de lezing van Petra Borsch.

Woensdagavond 23 maart: Roofvogels in Flevoland

Harold Boer, medewerker van Landschapsbeheer geeft deze lezing. Naast zijn werk is hij als vrijwilliger actief bij de Werkgroep Roofvogels Noordoostpolder. Tijdens de lezing vertelt Harold u graag over wat roofvogels voor hem betekenen en bespreekt hij de meest voorkomende soorten. De lezingen beginnen om 19.30 uur. Tijdens de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen. U kunt zich voor de lezingen aanmelden via [email protected]. Per mail wordt een inlogcode toegestuurd die op de avond zelf toegang geeft tot de lezing. Graag uiterlijk één dag van tevoren aanmelden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen