Uit-jeTent festival in trek ondanks beperkte activiteiten

De tiende editie van het Uit-jeTent festival werd gehouden in het weekend van 11 tot en met 13 juni. Hoewel de activiteiten nog beperkt waren, zetten 1.100 deelnemers een tent op.

NOORDOOSTPOLDER, 15-06-2021 – Afgelopen weekend vond de tiende editie van het Uit-jeTent festival plaats. De Noordoostpolder stond vol met enthousiaste kampeerders die genoten van het mooie weer en de unieke omgeving!

Nog nooit heeft het kampeerfestival zoveel bezoekers mogen ontvangen. Naast de toename in bezoekers waren er dit jaar ook meer kampeerlocaties dan ooit! Op 30  locaties in de Noordoostpolder werden dit weekend tenten, caravans en campers geplaatst.

KarTent

Een nieuwe toevoeging aan het kampeerfestival zijn de KarTenten. In maar liefst 43 tenten is de nacht doorgebracht tijdens het Uit-jeTent festival. Naast een heerlijke plek om te slapen kon je de tent ook versieren om het helemaal eigen te maken! Hier hebben veel bezoekers gebruik van gemaakt. Van vlaggetjes en lichtjes tot eigen kunstwerken van (vinger)verf.

Bij Schokkerhaven werd zelfs een heel tentendorp uit de grond gestampt door een groep jongeren van een kerk uit IJsselmuiden.

Activiteiten

Vanwege de coronamaatregelen waren er weinig activiteiten tijdens deze editie van het Uit-jeTent festival. Wel hebben verschillende kampeerlocaties zelf ‘kleine’ activiteiten gefaciliteerd voor de eigen campinggasten.

Zo hebben de kampeerders bij Zuiderkrib gezamenlijk kunnen genieten van een heerlijk uiensoepje, kon je luisteren naar alle nachtengaaltjes tijdens een karaokeavond bij Wijngaard Maronesse en waren op meerdere plekken barbecues en kampvuurtjes georganiseerd. Op de drafbaan in Emmeloord konden de kampeerders zelfs helemaal tot rust komen door deel te nemen aan een Yin Yoga sessie.

Toekomst

Nu de tiende editie van het Uit-jeTent festival achter de rug is beginnen gelijk de voorbereidingen voor volgend jaar. De organisatie hoopt dan weer grotere activiteiten te organiseren zoals het foodtruck festival en de haak- en breiworkshoppen. “Wij gaan ervan uit dat we volgend jaar weer helemaal los kunnen gaan! Aan al onze nieuwe ideeën zal het niet liggen in ieder geval”, meldt commissielid Annefleur van der Molen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen