IJsbanen Espel, Rutten en Ens open

De ijsbaan in Espel heeft de primeur in Noordoostpolder. Woensdag 11 februari is de baan open gegaan. Vandaag volgen ook Rutten en Ens. Rutten moet het met een halve baan doen.

Langs de ijsbaan in Rutten is een lint gespannen. Het ijs is nog niet betrouwbaar, staat er op te lezen. In het midden van de baan staat het bewijs. De gemotoriseerde schuiver is door het ijs gegaan.

“Niet handig”, zegt één van de vrijwilligers van IJsclub Rutten, “dat hadden we ook wel kunnen weten dat ‘ie er doorheen zou gaan”. Op de vraag wanneer er dan eventueel geschaatst zou kunnen worden, reageert hij echter: “Straks om 3 uur!”

Halve baan afgezet

Het ontstane wak zal de komende dagen niet dichtvriezen, verwacht hij. “Maar we zetten de helft van de baan af. Op die helft van de baan tegen de bosrand, is het ijs niet dik genoeg. Maar aan deze kant ligt een ijsvloer van 8 centimeter. We hebben de scholen al ingeseind, dus de kinderen kunnen hier straks schaatsen.”

Op dat moment roept zijn collega of hij komt helpen. Met een trekband om een lantaarnpaal trekken ze de schuiver naar de kant. Nu maar hopen dat het wak wil dichten.

Coronaregels

Schaatsen is vanwege corona aan regels gebonden. Kinderen tot 17 jaar mogen elkaar gewoon ontmoeten en plezier maken. “Als volwassenen zullen we met elkaar afspraken moeten maken”, aldus de ‘ijsmeester’. Ouders mogen wel hun kinderen begeleiden, maar moeten verder de anderhalvemeterrichtlijn volgen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden