Ping Mei wint Haiku-wedstrijd De Zuidert Emmeloord

Ping Mei (midden) wint haiku-wedstrijd
Ping Mei (midden) wint haiku-wedstrijd
Foto: Gem. NOP

De Haiku van Ping Mei uit groep 8 van basisschool ’t Kompas uit Emmeloord wordt vereeuwigd in de sokkel van het kunstwerk ‘Vis’ bij fietsbrug ‘De Overstap’ over de Urkervaart.

Het kunstwerk ‘Vis’ wordt op 24 juni 2016 aan de Urkervaart wordt geplaatst.

 Leerlingen van groep 7 van Windkracht 10 en groep 8 van ’t Kompas hebben gestreden om de mooiste haiku voor bij het nieuwe kunstwerk.

Heemraad Ton Leijten, juryvoorzitter: ,,De jury had de moeilijke taak om uit alle fantastische inzendingen één winnaar te kiezen; maar het is gelukt. Ping Mei is unaniem als winnaar aangemerkt. Complimenten voor alle leerlingen!”

Wethouder Wiemer Haagsma heeft donderdag 9 juni de leerlingen ontvangen in de raadszaal van het gemeentehuis. Daar heeft de jury de winnaar bekend gemaakt. Naast de heemraad en de wethouder bestond de jury uit waterdichter Niels Blomberg, jeugdwaterdichter Ilona Vader en lid Wijkplatform De Zuidert Angelique Michel.

De winnende haiku wordt op de sokkel van de ‘Vis’ aan de Urkervaart geplaatst. 
Vrijdag 24 juni om 20.00 uur wordt dit kunstwerk met haiku onthuld. Met waterspelen in de vaart en muziek op de kant wordt dat een leuke avond voor jong en oud.

Bij de foto: Op de voorste rij de 5 makers van de beste gedichten, met in het midden winnares Ping Mei. Op de achterste rij de jury. Van links naar rechts: Ilona Vader (jeugdwaterdichter), Angelique Michel (wijkplatform De Zuidert), wethouder Wiemer Haagsma, heemraad Ton Leijten, Oscar Mendlik (beeldhouwer) en Niels Blomberg (waterdichter).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen