Voetbaloverzicht: FC Kraggenburg wint derby van RKO

EMMELOORD –  In een weekend waarin veel wedstrijden werden afgelast, vond toch nog een aantal wedstrijden plaats.

In eigen huis kwam Flevo Boys niet langs SC Genemuiden. De Emmeloorders kwamen in de eerste helft op een 0-2 achterstand, maar rechtten knap de rug in de tweede helft. Genemuiden kwam op 0-1 dankzij een rake vrije trap van Tjeerd Korf. Jasper Bremer maakte er vervolgens op heerlijke wijze 0-2 van. Na rust moest Flevo Boys duidelijk uit een ander vaatje tappen, en dat gebeurde. William de Boer maakte elf minuten na de rust de aansluitingstreffer met een fraaie schuiver. In de 73ste minuut was het de teruggekeerde Jarno van der Wal die de gelijkmaker binnenschoof. Van der Wal keerde na vier duels schorsing weer terug als invaller en bekroonde zijn terugkeer dus direct met een doelpunt. Daar bleef het bij in Emmeloord.

Koploper verliest

Koploper SV Tonego ging kopje onder tegen Vitesse’63 uit Koekange. Tonego kwam vanuit een penalty van Tim Gielleit op voorsprong en vanuit een rake strafschop kwam Vitesse’63 op gelijke hoogte. Na rust was het Vitesse-aanvaller Alfred Pekel die het verschil maakte. Een flinke domper voor koploper Tonego tegen uitgerekend de hekkensluiter. Een rode kaart voor Tonego was mede debet aan de nederlaag.

Nagele flink op schot

VV Nagele heeft dit weekend flink huisgehouden op bezoek bij IJVC. Nagele won met liefst 1-5. De ploeg kende geen beste eerste seizoenshelft, maar na de winterstop gaat het crescendo: er werd al drie keer op rij gewonnen. De derde overwinning was zaterdag. Na twaalf minuten spelen was de voorsprong daar. Op aangeven van Jos Withaar tekende Bart Prins voor de 0-1. te trekken. IJVC slaagde er vervolgens in om vanuit een rebound op gelijke hoogte te komen: 1-1. Lang zat Nagele daar niet mee, want twee minuten later was de voorsprong alweer daar via Jos Withaar. Weer twee minuten later stond het al 1-3, ditmaal was het Huub Withaar met de treffer. Nog voor rust maakte broer Jos zijn tweede van de middag, 1-4. Na rust was er nog één goed moment, vlak voor tijd. Huub Withaar scoorde op aangeven van broer Jos de 1-5.

Emmeloord verliest

In een spijkerharde en loodzware wedstrijd ging SC Emmeloord verrassend met 1 – 0 onderuit bij de rode lantaarndrager sv Olyphia. Meteen vanaf de eerste minuut ging het flink spoken op sportpark De Spokedam waar de Blauwen geen grip konden krijgen op het felle en fanatieke spel van sv Olyphia. De thuisploeg had zijn huiswerk goed gedaan en hield de ruimte’s klein waardoor het middenveld van sc Emmeloord problemen kreeg met de aansluiting richting de frontlinie.

Derbyzege

FC Kraggenburg heeft de stijgende lijn te pakken. Zondag werd gewonnen van RKO. Via Rob van Vilsteren kwam FC Kraggenburg op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust bleek Jesper Oosterwijk koelbloedig in de afronding, toen hij de 2-0 achter zijn naam zette. RKO zette wel aan en kreeg diverse kansen, maar was onfortuinlijk in de afronding. FC Kraggenburg kon uiteindelijk de voorsprong verdedigen en won knap.