Goede voornemens

Foto: Pixabay.com

Velen maken lijstjes met goede voornemens om op 1 januari mee te starten. Op 2 januari zijn er vaak al weer een paar gesneuveld. Wat zijn haalbare goede voornemens?

Even geen inspiratie? Trendalert heeft 10 haalbare goede voornemens op een rijtje gezet.

Goede voornemens 2022 #1 – Leer iets nieuws

Het is super leuk om in een nieuw jaar nieuwe dingen onder de knie te krijgen! Ga bijvoorbeeld eindelijk die ene taal leren die je altijd al hebt willen leren of zoek een nieuwe hobby uit. Zo kun jij jezelf ook prima vermaken tijdens het thuiszitten waar we de laatste tijd steeds vaker mee te maken hebben. En hoe leuk is het om aan het einde van het jaar te kunnen zeggen dat je ook echt nieuwe dingen hebt geleerd?

Goede voornemens 2022 #2 – Minder alcohol drinken

Naast dat alcohol ervoor zorgt dat je geen energie hebt als je de volgende ochtend wakker wordt, verstoort het ook nog eens de processen in je lichaam en hersenen. Door minder alcohol te drinken of zelfs te stoppen, krijg je een betere weerstand en een gezonder leven maar ook zal het ervoor zorgen dat je beter slaapt en dat je een stuk lekkerder in je vel zit. Als je toch zin hebt in een bepaald drankje, kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen deze zonder alcohol te drinken.

Goede voornemens 2022 #3 – Meer tijd doorbrengen met familie/vrienden

Als er iets is waar we vrolijk van worden, is het gezellige dingen ondernemen met de mensen in je leven. Dit zorgt ervoor dat je iets hebt om naar uit te kijken. Probeer in het nieuwe jaar dus wat meer tijd door te brengen met je familie en vrienden. Ga bijvoorbeeld een weekendje weg of bezoek elkaar juist thuis. Zo maken jullie ook weer nieuw herinneringen.

Goede voornemens 2022 #4 – Geld sparen

Geld sparen is denk ik iets wat we elk jaar op ons lijstje zetten, maar wat vaak moeilijk is om ook daadwerkelijk uit te voeren. Toch hoeft dit niet lastig te zijn; door elke week of maand een klein bedrag weg te leggen, zul je al snel merken dat je spaarrekening oploopt. Zo heb je weer wat geld over om leuke dingen te doen of juist jezelf te verwennen met iets wat je graag wilt hebben.

Goede voornemens 2022 #5 – Meer complimentjes geven

Niks is zo fijn als het onvangen van een complimentje, dit maakt je dag een stuk beter en geeft je een echte boost met zelfvertrouwen. Het is dan ook super leuk om iemand anders dit gevoel te geven! Het zal zorgen voor een stuk meer positiviteit, en dat kunnen we allemaal wel gebruiken. Je kunt complimentjes geven aan personen die dichtbij je staan, maar natuurlijk ook aan vreemden. Wie weet krijg je nog iets terug!

 

Lees verder bij de bron: trendalert.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen