3e NMF Kamermuziekfestival ook in Rijksmonument Waterloopbos

Waterloopbos
Foto: mhpublicaties.nl

Op 8, 9 en 10 oktober worden tijdens het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten door het hele land concerten met kamermuziek uitgevoerd.

MARKNESSE, 02-10-2021 – Voor dit exclusieve festival opent Natuurmonumenten de deuren van historisch erfgoed, zodat het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) daar een podium kan bieden aan topmusici en de hoogwaardige instrumenten die zij bespelen. In de sprookjesachtige omgeving van Rijksmonument Waterloopbos kun je op 9 oktober luisteren naar het Hydra Quartet & Friends en op 10 oktober genieten van het Edson Ensemble.

Beleef zaterdag 9 oktober een uniek muzikaal avontuur met het Hydra Quartet & Friends tussen de waterbouwkundige modellen. Luister naar de bewerking voor strijksextet van de beroemde Zesde symfonie van Ludwig van Beethoven. Of geniet zondag 10 oktober van het programma met eigen composities en gearrangeerde jazz door het Edson Ensemble. Klassiek en jazz worden gemixt en vloeien samen tot nieuwe stukken. Tijdens de wandeling tussen de diverse concertlocaties in het Waterloopbos geeft een boswachter van Natuurmonumenten uitleg over het Waterloopbos en de bijzondere historie. Het Waterloopbos met de tientallen restanten van wereldse waterwerken en prachtige natuur wordt sinds 2002 door Natuurmonumenten beheerd.

Voor het derde Nationale Kamermuziekfestival hebben in totaal 160 musici zich laten inspireren door de natuur. Op 8, 9 en 10 oktober voeren zij door het hele land klassieke en vernieuwende kamermuziekstukken op, verspreid over negentien bijzondere locaties: op een onbewoond eiland in het Markermeer, in verschillende forten, een munitiekelder, een kluizenaarswoning, een ridderzaal, historische hoeves en het Waterloopbos. Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival.

Bron: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/waterloopbos/nieuws/3e-nmf-kamermuziekfestival-ook-rijksmonument-waterloopbos

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden