Afsluiting N707 Knardijk bij Zeewolde

Foto: Provincie Flevoland

Maandag 20 september tot en met vrijdag 8 oktober 2021 is de N707 Knardijk afgesloten voor verkeer tussen de Biezenburcht en de N302 Ganzenweg. Er is een omleiding ingesteld voor het wegverkeer.

ZEEWOLDE, 08-09-2021, Op maandagochtend 20 september vanaf 06:00 uur starten de werkzaamheden voor het niet-jaarlijks onderhoud aan de N707 Knardijk. De weg is gesloten tussen vanaf de afslag Ganzenpad tot aan de T-splitsing Zeewolderdijk. Op vrijdag 8 oktober om 18:00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

Omleidingsroute

Verkeer vanuit Zeewolde naar Harderwijk rijdt via de N305 Gooiseweg en N302 Ganzenweg. Verkeer vanuit Harderwijk naar Zeewolde rijdt bij de turboronde rechtdoor naar de N302 Ganzenweg en gaat via de N305 Gooiseweg en de N705 Spiekweg naar Zeewolde. Het fietspad langs de Knardijk blijft open voor (brom)fietsers. Het landbouwverkeer kan wel het Ganzenpad bereiken.

Openbaar vervoer

Tijdens de afsluiting van de N707 Knardijk rijdt bus 142 (Nijkerk-Zeewolde-Harderwijk) en bus 144 (Zeewolde-Harderwijk) ook via de omleidingsroute. Hierdoor vervallen de halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Klein Hoefblad en Overloop. Ter vervanging van de vervallen halten zal op de Sportlaan ter hoogte van De Overloop een tijdelijke halte worden geplaatst.

Voor bus 159 (Almere Stad-Zeewolde-Harderwijk) betekent de afsluiting van de weg dat de bus vanaf Harderhaven naar halte De Mast in Zeewolde rijdt. De halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Langezand, Oostergo, Centrum, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg komen te vervallen. Ter vervanging van de vervallen halten rijdt er tijdens de spitsuren een taxibus via de lokale route in Zeewolde. Deze taxibus sluit aan op de reguliere bus 159.

Werkzaamheden

Een deel van de N707 Knardijk is toe aan onderhoud. Vanaf de afslag Ganzenpad tot aan de T-splitsing Zeewolderdijk wordt over een lengte van 2,5 kilometer het asfalt vervangen. Nadat het bestaande asfalt is verwijderd, verbreedt de aannemer de wegfundering. De nieuwe weg wordt ca. 1 meter breder dan de bestaande N707 Knardijk. Na het aanbrengen van het nieuwe asfalt, wordt de nieuwe markering aangebracht. Ook komt er een ribbelstrook met glasbollen langs de weg. Dit verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden