Korter douchen bespaart water en energie

Foto: NMFF

Spaar water en energie: douche maximaal vijf minuten. Je leest het goed! vijf minuten niet meer. Durf je het aan? Skip deze week die te lange douche beurt. Lastig? Natuur- en Milieufederatie Flevoland helpt je graag op weg. Bij deelname aan deze challenge ontvang je een gratis douchezandloper. Doe je mee? Douche dan maximaal vijf minuten.

FLEVOLAND, 28-07-2021 – Wist je dat een liter warm water vijftig keer meer energie kost dan een liter koud water? Door vijf minuten in plaats van negen minuten te douchen bespaart een gemiddeld huishouden al snel 16.000 liter warm water. Korter douchen loont dus in de portemonnee.

gratis douche-zandloper

Doe mee met de challenge: ‘Verbuik minder water en energie: douche maximaal vijf minuten.’’ Meld je aan via www.ikdoemeejijook.nl en ontvang de gratis douchezandloper.

impact challenge vorige week

Flevolanders kozen vorige week voor een regenton. Met de regenton wordt enorm veel water opgevangen dat gebruikt kan worden voor het sproeien van de tuin of plantjes in huis. Op deze manier bespaarden ze water en grondstoffen. Zij deden mee aan de challenge: ‘Bespaar kraanwater: kies regenton voor plantjes’. Kijk voor de challenges op www.ikdoemeejijook.nl.

één jaar, 48 challenges, één circulair Flevoland

In juli staan de challenges in het teken van ‘wees lief voor water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen.  Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden