Stap het Nieuwe Bouwen binnen bij Museum Polman in Nagele

Huis Polman, Karwijhof 20, Nagele, Verenging Hendrick de Keyser, museumhuis.
Foto: Arjan Bronkhorst

Bij Museumhuis Polman kom je door de achterdeur naar binnen, zoals het vroeger ook ging. Als je dit Museumhuis binnengaat, stap je zo de jaren 50 binnen. Kom langs in juli en augustus en beleef een buitengewone ervaring in een buitengewoon dorp.

NAGELE, 07-07-2021 – Nagele werd als enige dorp in Nederland volledig ontworpen volgens de principes van Het Nieuwe Bouwen. In Museumhuis Polman beleef je de spanning tussen deze idealen en de praktijk van de eerste bewoners van de
Karwijhof. Ontdek dit unieke hofje met 32 doorzon arbeiderswoningen: een icoon van de Nederlandse wederopbouwarchitectuur.

Kijken met al je zintuigen

Huis Polman is een bijzonder museum. Je vindt geen bordjes met “niet aanraken” of spullen in vitrines. Je mag al je zintuigen inzetten om te beleven hoe het is om hier in de beginperiode van de Noordoostpolder te hebben gewoond. Je waant je letterlijk Annie of Bernard Polman. Je mag de kasten openen om te kijken wat er in zit, en wordt uitgenodigd om lekker met een tijdschrift op de bank te gaan zitten.

Misschien doet een geur je aan de soep van je vroegere buurvrouw denken of herken je de lamp die je ouders ook hadden hangen. Ook de indeling van de woning is voor velen die in een (bijna) doorzonwoning opgroeiden, bekend
terrein. Kom langs en geniet van de ultieme mix van moderniteit en het feest der herkenning.

Juli & augustus open

Huis Polman van Vereniging Hendrick de Keyser is de hele vakantie open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13-17 uur. Voor adres en prijzen kijk je op www.museumhuizen.nl.

Vakantieadres

Ben je nog op zoek naar een bijzonder vakantieadres in de regio? Ook dan ben je bij Huis Polman aan het goede adres. Naast het Museumhuis vind je Monument en Bed “De Karwijhof”. In dit vakantiehuisje van Vereniging Hendrick de Keyser voel je je meteen thuis. De sfeervolle jaren ‘70 inrichting is licht, modern en warm tegelijk. Neem de tijd om Nagele echt te beleven.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden