FlevoMeer Bibliotheek geeft lezers nieuwe inspiratie

Foto: FlevoMeer Bibliotheek

FlevoMeer Bibliotheek helpt bij het vinden van een geschikt boek, e-book of luisterboek. Via 16 nieuwe webpagina’s met leestips snuffelen bezoekers per genre door de veelzijdige collectie.

Deze collectie bestaat uit bijna een half miljoen fysieke boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken.

FlevoMeer Bibliotheek ontwierp de afgelopen maanden leestippagina’s voor volwassenen samen met 13 andere bibliotheken in het land en de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheken brengen hiermee de veelzijdigheid van de lokale collectie onder de aandacht. Ook verleiden ze hiermee mensen eens een wat onbekender boek te kiezen en nieuwe inspiratie op te doen. De leestippagina’s voor volwassenen zijn sinds half februari online en behoren nu al tot één van de meest bezochte webpagina’s van FlevoMeer Bibliotheek.  De leestips zijn hier te vinden: https://www.flevomeerbibliotheek.nl/leestips.

Tips per genre

De nieuwe webpagina’s zijn onderverdeeld in genres zoals Literatuur, Spiritualiteit & Filosofie, Biografie & Waargebeurd, Natuur & Dieren, Reizen & Vrije tijd of Sport. Hierbij kan men doorklikken naar een aantal subgenres. De pagina Spanning bevat bijvoorbeeld een onderverdeling in onder meer Literaire thrillers, Detectives en True Crime. Per subgenre wordt een aantal nieuwe aanwinsten getoond. Ook staat er telkens een ‘Boek van de maand’ centraal.

Nooit meer keuzestress

Lian Bastiaansen, vakspecialist collectie bij FlevoMeer Bibliotheek is redacteur van de genrepagina over Sport. Zij selecteert nieuwe uitgaven, maar ook oudere titels om die (nog) eens onder de aandacht te brengen. “Dit laatste gebeurt met name bij de boekentips en het boek van de maand. We sluiten graag aan bij een actuele gebeurtenis van die periode”.

Eenvoudig reserveren

Heb je een leuk boek gevonden? Dan reserveer je de titel met één druk op de knop en wordt deze bezorgd bij een vestiging naar keuze van FlevoMeer Bibliotheek. Dit geldt ook voor de pagina’s met leestips voor jeugd en jongeren. De totale collectie van FlevoMeer Bibliotheek bevat ruim 200.000 materialen, verdeeld over zeven vestigingen in vijf gemeenten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen