Leen Verbeek voorzitter Raad van Toezicht Slachtofferhulp

Foto: Slachtofferhulp Nederland

Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van Flevoland, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Slachtofferhulp Nederland.

Hij volgt daarmee Annemarie Penn-te Strake (burgemeester van Maastricht) op die de afgelopen vier jaar voorzitter is geweest en afscheid neemt vanwege haar aflopende termijn. Behalve een nieuwe voorzitter, heeft Slachtofferhulp Nederland onlangs ook twee nieuwe leden benoemd: Ard van der Steur en Vincent Moolenaar.

Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland en Perspectief Herstelbemiddeling, is blij met de benoeming van het drietal: “Met hun komst halen wij nog meer expertise in huis om onze dienstverlening voor slachtoffers de komende jaren door te ontwikkelen, ons bereik te vergroten en de slachtofferrechten uit te breiden.”

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het functioneren van de Raad van Bestuur van zowel Slachtofferhulp Nederland als Perspectief Herstelbemiddeling en is statutair belast met het goedkeuren van de jaarrekening, het jaarverslag en van belangrijke financiële en (strategische) beleidsbeslissingen. Daarnaast heeft de Raad van Toezicht een adviserende rol en fungeert als klankbord voor de Raad van Bestuur. De overige drie leden van de Raad van Toezicht zijn Doreen Boeijen, Gert-Jan van Eck en Paul Emmelkamp.

Over Slachtofferhulp Nederland

Elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp verdient de beste hulp. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland 200.000 slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Wij bieden emotionele hulp, begeleiden in het strafproces en helpen bij het aanvragen van schadevergoeding.

Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl

Reacties

article
21391
Leen Verbeek voorzitter Raad van Toezicht Slachtofferhulp
Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van Flevoland, is benoemd tot nieuwe voorzitter van de
https://noordoostpolder.nieuws.nl/knipsels/21391/leen-verbeek-voorzitter-raad-van-toezicht-slachtofferhulp/
2019-04-09T13:35:48+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/04/10083426/unnamed.jpg
Leen Verbeek, Slachtofferhulp
Knipsels