Twijfelen – een filosofisch vierluik

Jeroen Flipse
Foto: eigen foto

Wat moet ik kiezen? Doe ik het goede? Is het eerlijk? Twijfel: iedereen kent het. Een gevoel van aarzeling over wat je nu moet doen of denken, onzekerheid – vooraf of achteraf – over een beslissing.

In een viertal bijeenkomsten staat filosoof Jeroen Flipse stil bij allerlei aspecten van dit vraagstuk. Een kant-en-klare oplossing komt er niet uit, maar de denksessies zijn stuk voor stuk waardevolle zoektochten naar de meest overtuigende benadering. Gewapend met het gedachtegoed van een breed scala aan filosofen neemt Jeroen Flipse (www.overdenkwerk.nl) de deelnemers mee onder het motto “Twijfel is het begin van nieuw denken”. Hij begeleidt hen bij de zoektocht naar filosofisch inzicht en diepere betekenis van dit onderwerp.

FlevoMeer Bibliotheek organiseert in samenwerking met Jeroen Flipse een viertal denksessies op de woensdagavonden in april, de bijeenkomsten duren van 20.00 tot 22.00 uur. Reserveren voor het beperkte aantal plaatsen is noodzakelijk. De kosten voor deelname zijn € 80 voor alle denksessies inclusief koffie of thee. Meer informatie en aanmelden via www.flevomeerbibliotheek.nl.

Reacties

article
20791
Wat moet ik kiezen? Doe ik het goede? Is het eerlijk? Twijfel: iedereen kent het.
https://noordoostpolder.nieuws.nl/knipsels/20791/twijfelen-een-filosofisch-vierluik/
2019-03-27T11:37:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/241/2019/03/06133720/Jeroen-Flipse.png
Emmeloord, filosofisch vierluik, Flevomeer Bibliotheek
Knipsels, Nieuws